4 žumanjka
100 g šećera
750 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja
60 g bijele Smarties čokolade
60 g tamne Smarties čokolade
arome
Čokoladu grubo nasjeckajte. Stavite ju u hladnjak da se «ohladi» (za vrijeme ljetnih vrućina, ako je na sobnoj temperaturi, previše je mekana)kako se komadići ne bi počeli otapati dok ih miješate u kremu.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa ih kuhajte na pari i miksajte da dobijete gustu pjenastu kremu. Zdjelu s kremom stavite u posudu s hladnom vodom (i kockicama leda), povremeno promiješajte ili promiksajte da se što prije ohladi).
Istucite šlag i umiksajte ga u ohlađenu kremu. Po želji dodajte neku aromu Orangenback/Zitroback (sušena kora limuna ili naranče) ili neku od tekućih (voćnih) aroma (ja obično stavljam nekoliko kapi arome ruma). Smjesu možete i podijeliti u više posuda pa u svaku staviti neku drugu aromu. Kuhačom umiješajte nasjeckanu čokoladu.
Stavite u zamrzivač preko noći. Od ove količine dobiju se oko dvije i pol litre sladoleda.
Poslužite ukrašeno Smarties čokoladom i Smarties bombonima i prošarano čokoladnim preljevom iz tube.
*Smjesa za sladoled temelji se na receptu za «Zaleđeni nabujak s piškotama» iz «Gospodarskog lista»; 15. 11. 2001.
Sladoled
Amor, amaro
Lažna lubenica
Ledeni parfe od meda
Ledena trešnja-bomba
Rascvjetani sladoled
Sladoled-grozd
Sladoled od nougata
Sladoled od vanilije i čokolade
Post je objavljen 07.07.2008. u 10:06 sati.