Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gnn

Marketing

Crteži, crteži, crteži!

Ko klinac sam obožaval crtati raznorazne likove inspiriran Alanom Fordom, Taličnim Tomom i Asteriksom, zbog čega imam… specifični stil crtanja. S vremenom sam počel smišljat i nikad zapisane priče koje su pratile te crteže, a bilo je tu bok i bogme i nekakvih stripova.

No, s vremenom mi je crtanje nekak prestalo biti gušt – prevelka samokritičnost tom ni pomogla – pa se moj hobi svel na crtkaranje za vrijeme dosadnih satova u srednjoj školi, još dosadnijih predavanja na faksu ili – Grozote! – na dosadnim RPG sessionima. A kad sam jednom odslušao predavanja i odustao od crtanja na partijama D&D-a (suigrači pizde ak ne pratiš zbivanja na battlefieldu), nekako je i to crtanje nestalo.

I sad prošli tjedan spremam sobu i među starim papirima kaj sam mislil pobacat pronađem hrpu svojih crteža, uglavnom nastalih tijekom zadnjih 6-8 godina. Ima tu skica sa predavanja i sessiona ali i stvari kaj sam si, u slobodno vrijeme i za radnim stolom, dal truda da ih bolje nacrtam il pak podebljam linije crnim flomasterom. Rezultati su ispali tak-tak no, svejedno sam odlučil skenirat i poslat ovdje neke od njih. Ne zato kaj su moji crteži nekaj bogznakaj dobro nek iz poštovanja prema jednom klincu i satima koje je ulupal u hobi koji ga je zbilja veselil.

Profesionalni ubojica
– sa predavanja o teoriji ustavne države. Maskiran u plemića i odjeven po najnovijoj modi, asasin otvara tajni prolaz do spavaće sobe tipa kojeg treba elegantno smaknut otrovnim bodežom.

Patuljak – sa predavanja o povijesti civilizacija. U D&D-u i Warcraftu, patuljke se uglavnom prikazuje ko Gimlija iz "Gospodara prstenova" – ko limene kante sa velkim štitovima i sjekirama (Kaj će patuljcima opće sjekire u njihovim rudnicima? Kaj ne bi čekići trebali bit njihovo prirodno oruđe/oružje?). Ja sam odlučil nacrtat jednog finog i kultiviranog purgerskog patuljka wizarda. Obratite pažnju na ukrašenu lulu za pojasom, čarobni štapić (u minijaturnim koricama za mač) i zlatni lanac oko vrata sa simbolom zupčanika kao medaljonom.

Otac Fortinbras – jedno ljeto prije dvije ili četiri godine smo odlučili zaigrat D&D pirate. DM nam je dal mali piratski brod, njegova cura je igrala kapetanicu a ja sam glumil brodskog ranarnika. Nisam složil klasičnog D&D klerika u teškom oklopu nego lagano oklopljenog svećenika sa mađijama putovanja i sreće. Završili smo u pomorskoj bici sa drugim brodom punim čudovišta, a otac Fortinbras je magično potrčal na vodi do njega i podmetnul bačvicu baruta pod njihovo kormilo da im onemogući manerviranje u borbi. Nažalost, dok je on to izvel, već smo osvojili brod tak da je Fortinbras zapravo sjebal brod koji smo mogli maznut za sebe.

Krobatin Tnepreez (verzije A i B) – Krobatin je jedan od mojih D&D likova, trgovac cvijećem-opijatima i plemić iz drevne loze sotonista. Od tud mu i rogovi. Krobatin je naime, Tiefling - čovjek kojemu je jedan od predaka bil inkubus ili sukubusica. Nisam ga imal priliku puno igrat… bar ne u jednoj igri. Ali sam zato njegov character sheet ponovo izvlačil u različitim varijantama u jedno valjda četiri različite D&D kampanje.

Ledena kraljica – jedan od rijetkih crteža ženski koji sam napravil. Naime, karikirani crteži mi idu dobr a zgodne ženske… i ne baš. Baš zato sam i sačuval ovaj crtež koji je čak ispal relativno dobro.

Ledena kraljica je nikad iskorišten NPC koja je trebala biti dvorski "čistač" političkih protivnika. Kada bi vladaru zaprijetio kakav plemićki spletkaroš, poslao bi Ledenu da ga izazove na dvoboj zbog nekakve stvarne il izmišljene uvrede di bi ga ona onda ubila i u biti političkom umorstvu dala privid legitimnosti. Ženska je trebala biti iz hladnih sjevernih krajeva, sa neobično svijetlim očima, blijedom kosom i kožom i obučena u bijelo – za razliku od klasičnih Darth Vaderovski crnih negativaca.

To bi sve za danas. Sljedeći put - crno-bijela pulp extravaganza!

(GNN)


Post je objavljen 07.07.2008. u 07:00 sati.