Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/scenasvihkreativnih

Marketing

Književni konkurs



Književni konkurs „Jutro nad Ozrenom 2008.“, 05. jula 2008.

I ove godine, po treći put Književni klub „Sokolovo pero“ iz Sokobanje u saradnji sa Skupštinom opštine Sokobanja i Organizacijom za turizam, kulturu i sport Sokobanje, organizuje Književni konkurs „Jutro nad Ozrenom - 2008.“ Od 1.marta do 1.maja ove godine pristizale su po 3 pesme u tri primeraka pod šifrom, kao što i propozicije Konkursa nalažu. Već treću godinu za redom, broj pesnika – učesnika stalno raste. 2006. godine bilo je 60, prošle godine 122 a ove godine 183 učesnika!
Žiri u sastavu: Jelica Zupanc, književnik iz Beograda, urednik dramskog programa Radio televizije Srbije, predsednik žirija; Svetlana Blagojević, profesor srpskog jezika i književnosti iz Sokobanje, član; Tanja Dedić, profesor srpskog jezika i književnosti iz Sokobanje, član i Kosara Cvetković Lala, nastavnik srpskog jezika i književnosti iz Sokobanje, predstavnik Književnog kluba „Sokolovo pero“, član 10. juna ove godine odlučio je da se pohvale dodele: Aleksandri Mladenović iz Zaječara, Konstantinu Cvetkoviću iz Ribarske banje, Ljubinki Stojanović iz Sokobanje, Mlađi Stanišiću iz Bijeljine, Republika Srpska i Predragu Videnoviću iz Sokobanje. Nagrade su osvojili: treće mesto za pesmu„Beskućnik“ - Violeta Jović iz Niša, drugo mesto „U kosi od inja“ pesnikinja Petra Rajković iz Bjeljine, Republika Srpska i PRVA NAGRADA pripala je pesmi „Ja više nisam tamo“ autora Radenka Zečića Milova iz Bajine Bašte.
Svečana dodela pehara i priznanja u okviru književne večeri, obaviće se u Sokobanji 05. jula 2008. u amfiteatru Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanje, sa početkom u 20 časova. Ovo književno veče održaće se u okviru manifestacije „Sveti Jovan Biljober“.
Za potrebe ovog Konkursa biće štampan zbornik učesnika sa po jednom pesmom po autoru.

Predrag Videnović, Književni klub „Sokolovo pero“, Sokobanja


Post je objavljen 05.07.2008. u 19:33 sati.