Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kolač od trešanja i maka

Image and video hosting by TinyPic


200 g margarina sobne temperature
200 g šećera
4 jaja
200 g brašna
pola praška za pecivo
150 g mljevenog maka
2 žlice mlijeka
2 žlice ruma
1 čajna žlica cimeta
150 g trešanja (višanja)

šećer u prahu za posipanje


Miksajte margarin i šećer da se šećer rastopi. Dodajte jedno po jedno jaje. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i umiješajte u smjesu od jaja.

Odvojite 1/3 smjese i u nju umiješajte mak, mlijeko, rum i cimet.

Kalup za kuglof (ili duguljasti uski rebrasti kalup) namastite i pobrašnite. Na dno i uz rubove kalupa u tankom sloju rasporedite žutu smjesu, a u preostalu udubinu stavite smjesu od maka. Odozgo zagladite.
Trešnje operite i očistite.
Trešnje rasporedite po smjesi i utisnite ih u smjesu, neke dublje, neke pliće (smjesa je gusta pa neće same potonuti za vrijeme pečenja).

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 1 sat (ako potamni kolač prekrijte folijom).
(Po potrebi nakon 20ak min pečenja kolač odozgo zarežite nožem da bi se ravnomjerno pekao.)

Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se 20ak min hladi u kalupu, a onda ga istresite na tanjur i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.

Recept se temelji na receptu iz časopisa «Lisa specijal», 2./2006.


Kolači od maka
Čupava pita od maka i sira
Kolač od maka s višnjama
Kolač od sira, maka i jabuka
Mramorna torta od maka i višanja
Mramorni kuglof od maka i banana
Torta od maka i višanja
Muffini od maka i voća




Post je objavljen 05.07.2008. u 16:20 sati.