Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Savijača od trešanja i pudinga

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
400 g glatkog brašna
4 žlice ulja
1 žlica octa
prstohvat soli
oko 200 ml mlake vode
+ ulje za premaz

Nadjev
800 ml mlijeka
2 praška za puding (od čokolade…)
4 žlice šećera
2 žumanjka
+
600 g trešanja (višanja)

Premazivanje
kiselo vrhnje ili rastopljeni, ohlađeni maslac

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Tijesto podijelite na 2 kugle. Svaku kuglu premažite uljem, stavite ih na tanjur i pokrijte folijom. Ostavite 30ak min na sobnoj temperaturi.

750 ml mlijeka zakuhajte.
50 ml mlijeka pomiješajte s praškom za puding, šećerom i žumanjkom i skuhajte u zakuhanom mlijeku.
Ostavite da se ohladi.
Ohlađeni puding izmiksajte (ili dobro promiješajte).

Trešnje operite i izvadite im koštice.

Na površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte kuglu tijesta u pravokutnik. A zatim na pobrašnjenom stolnjaku tijesto razvlačite rukama, počevši od sredine, da bude prozirno, tanko poput papira. Odrežite zadebljane krajeve


Po razvučenom tijestu razbacajte polovicu ohlađenog pudinga i polovicu trešanja.
Narolajte savijaču pomoću stolnjaka i stavite ju u namašten lim. Na isti način složite i drugu savijaču.

Savijače premažite kiselim vrhnjem (da kora ne bude hrskava) ili maslacem (da kora bude hrskava)i pecite 40ak min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Savijaču ostavite da se ohladi, posipajte šećerom u prahu.




Post je objavljen 05.07.2008. u 16:02 sati.