Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Savijača od trešanja i čokolade

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
400 g glatkog brašna
4 žlice ulja
1 žlica octa
prstohvat soli
oko 200 ml mlake vode
+ ulje za premaz

Nadjev
200 g čokolade za kuhanje
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice kakaa
6 žlica šećera
600 g trešanja (višanja)

Premazivanje
kiselo vrhnje ili rastopljeni (ohlađeni) maslac


Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 2 kugle. Svaku kuglu premažite uljem, stavite ih na tanjur i pokrijte folijom. Ostavite ih oko pola sata na sobnoj temperaturi.

Čokoladu za kuhanje nasjeckajte.
Pomiješajte krušne mrvice s kakaom i šećerom.
Trešnje operite i izvadite im koštice.

Na površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte kuglu tijesta u pravokutnik. A zatim na pobrašnjenom stolnjaku tijesto razvlačite rukama, počevši od sredine, da bude prozirno, tanko poput papira. Odrežite zadebljane krajeve

Po razvučenom tijestu posipajte polovicu mješavine od krušnih mrvica, polovicu nasjeckane čokolade i polovicu trešanja.
Narolajte savijaču pomoću stolnjaka i stavite ju u namašten lim. Na isti način složite i drugu savijaču.

Obje savijače premažite kiselim vrhnjem (da kora ne bude hrskava) ili maslacem (da kora bude hrskava)i pecite 40ak min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Savijaču ostavite da se ohladi, posipajte šećerom u prahu.
Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 05.07.2008. u 15:57 sati.