Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Ledena trešnja-bomba

Image and video hosting by TinyPic


trešnje
sladoled
ulje/maslac
200 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja


Zdjelu kupolastog oblika dobro premažite uljem i obložite plastičnom folijom. Foliju dobro premažite hladnim maslacem.

Trešnje očistite od koštica i prerežite na pola.
Istucite biljni šlag/slatko vrhnje.

Na dno zdjele složite polovice trešanja (prerezani dio je okrenut prema vama) i tanko premažite njih i prostor među njima izmiksanim šlagom.

Nastavite slagati polovice trešanja uz stijenke zdjele i lagano ih premazujte izmiksanim šlagom. Šlagom premazujte samo tanko po trešnjama i između njih, odnosno uz stijenke zdjele, u sredini zdjele treba ostati «rupa» koju ćete ispuniti sladoledom po želji.

U sredinu pažljivo rasporedite sladoled (sobne temperature) do polovice, pobacajte po njemu očišćene cijele trešnje i po njima rasporedite ostatak sladoleda.
Stavite tortu u zamrzivač.

Kad se sladoled stvrdnuo istresite «tortu» na pladanj (zdjela je premazana uljem pa to ne bi trebao biti problem, ali ako ne ide, gurnite vrh noža između stijenki zdjele i folije i polako ih odvajajte pa onda istresite tortu; a možete i zdjelu nakratko uroniti u vruću vodu). Odlijepite foliju i ukrasite tortu po želji.

Količina trešanja i sladoleda ovisi o veličini zdjele.


*Recept se temelji na receptu “Bomba od trešanja” iz časopisa “Gospodarski list”, 1. lipnja 2001.


Sladoled
Amor, amaro
Lažna lubenica
Ledeni parfe od meda
Rascvjetani sladoled
Sladoled-grozd
Sladoled od nougata
Sladoled od vanilije i čokolade
Smarties sladoled



Post je objavljen 05.07.2008. u 14:35 sati.