Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Rezultati upisa u prvom upisnom krugu za Srednju školu Pitomača

Sredja škola Pitomača održala je prvi upisni krug za upis u školu.Upisalo se je 74 učenika dok je za drugi upisni krug ostalo slobodno 45 mjesta.
Nakon prvog ljetnog upisnog kruga upisan je slijedeći broj učenika:
Upravni referent ,21 učenik -slobodno mjesta 9
Agroturistički tehničar ,15 učenika-slobodno mjesta 15
Prodavač ,14 učenika-slobodno mjesta 6
Poljoprivredni gospodarstvenik ,7 učenika-slobodno mjesta 3
Kuhar ,8 učenika-slobodno mjesta 2
Konobar ,8 učenika-slobodno mjesta 2
Frizer ,2 učenika-slobodno mjesta 8

sšp


PRIJAVE ZA UPIS U DRUGOM LJETNOM UPISNOM KRUGU ODRAŽAT ĆE SE 8. SRPNJA 2008. U VREMENU OD 8,00 DO 16,00 SATI.

SVE POTREBNE INFORMACIJE PRIJE SAMIH PRIJAVA MOŽETE DOBITI NA BROJEVE TELEFONA:
033/801-423 - tajništvo škole, ili
033/782-442- ravnatelj

srednjaškolaPitomača



PORED OPĆEG USPJEHA U 7. I 8. RAZREDU, ZA UPIS SE BODUJU:
· Upravni referent: hrvatski jezik, strani jezik, matematika, povijest, zemljopis
· Agroturistički tehničar: : hrvatski jezik, matematika, kemija, biologija, tehnički odg.
· Prodavač: hrvatski jezik, strani jezik, matematika, zemljopis
· Poljoprivredni gospodarstvenik: hrvatski jezik, matematika, kemija, biologija
· Kuhar: hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija
· Konobar: hrvatski jezik, strani jezik, matematika, biologija
· Frizer: hrvatski jezik, kemija, biologija, likovni odgoj

NA UPIS JE POTREBNO DONIJETI:
- Svjedodžbe VII. I VIII. Razreda
-Za upis u zanimanja KUHAR, KONOBAR i FRIZER još i 4 primjerka Ugovora
o naukovanju potpisanog od strane roditelja i obrtnika te svjedodžbu medicine rada
-NE TREBA DONOSITI DOMOVNICE I RODNE LISTOVE. SVE
POTREBNE PODATKE ŠKOLA ĆE PRIBAVITI PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI !

UPISNI ROKOVI:

Prvi ljetni upisni krug:

* 01. i 02. srpnja od 8,00 do 16,00 sati - prijave za upis
* 03. srpnja od 12,00 sati - objava ljestvice poretka
* 04. srpnja od 8,00 d 16,00 sati - upisi

Drugi ljetni upisni krug:

* 07. srpnja do 12,00 sati - objava nepopunjenih upisnih mjesta
* 08. srpnja od 8,00 do 16,00 sati - prijave za upis
* 09. srpnja od 12,00 sati - objava ljestvice poretka
* 10. srpnja od 8,00 do 16,00 sati - upisi

Jesenski upisni krug:

* do 22. kolovoza - objava nepopunjenih upisnih mjesta
* 25. kolovoza od 8,00 do 16,00 sati - prijave za upis
* 26. kolovoza od 12,00 sati - objava ljestvice poretka
* 27. i 28. kolovoza od 8,00 do 16,00 sati - upisi

Za upis u četvorogodišnja zanimanja postoji bodovni prag, Za trogodišnja zanimanja bodovnog praga nema, već se radi rang lista prijavljenih kadiata, a upisuje se onaj broj učenika koji je predviđen planom upisa za pojedino zanimanje.

VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE.

Za učenike koji upišu programe KUHAR, KONOBAR I AGROTURISTIČKI TEHNIČAR, nakon suradnje koju je naša škola uspostavila s VALAMAR RESORTS HOTELIMA iz Poreča, pruža se mogućnost obavljanja ljetne prakse na moru uz osiguran smještaj i prehranu te novčanu naknadu, a za one učenike kojim trudom i znanjem pokažu sposobnost u struci, spomenuta hotelska tvrtka nudi mogućnost stipendiranja do završetka školovanja uz osiguravanje zaposlenja nakon dobivanja završne svjedodžbe!!!


UPRAVNI REFERENT:Upravni referenti su uredski službenici koji rade na pripremi, izdavanju i evidentiranju izdanih i primljenih spisa i dokumenata.
Nakon završnog ispita mogu se zaposliti u državnim, županijskim, gradskim i općinskim organima uprave ( opća uprava, policija, carina, financije…), u pravosuđu, svim ustanovama, ali i privatnim tvrtkama.
Zbog kvalitetnog i dosta opširnog nastavnog programa koji se izučava kroz četiri godine školovanja druga mogućnost za učenike je nastavak školovanja na visokim učilištima i fakultetima poglavito društvenog smjera.
AGROTURISTIČKI TEHNIČAR:Agroturistički tehničari su kadrovi osposobljeni za rad prvenstveno u turističkim objektima koje pružaju usluge seoskog, ekološkog ili rekreativnog turizma na kontinentu, primorju i otocima te vođenje obiteljskih turističko-poljoprivrednih gospodarstava.
Nakon završnog ispita mogu se zaposliti u turističkim, ugostiteljskim i poljoprivrednim tvrtkama, ili nastaviti školovanje na srodnim visokim učilištima i fakultetima.
KUHAR:Kuhari rade u turizmu i ugostiteljstvu, prehrambenoj industriji ili vode vlastite ugostiteljske objekte. Mogućnost zapošljavanja je velika, poglavito tijekom turističke sezone. Ovo zanimljivo i atraktivno zanimanje svakim danom sve više dobiva na cijeni, što možete vidjeti prateći medije od TV pa do tiska.
Naš škola ima dobro opremljen ugostiteljski praktikum u kojem rade vrsni majstori struke i prenose svoje bogato znanje i iskustvo budućim učenicima.
KONOBAR:Ovo dinamično i zanimljivo zanimanje namijenjeno je prvenstveno komunikativnim osobama koji vole raditi u izravnom kontaktu s ljudima. Mogućnost zapošljavanja velika je, poglavito u turističkoj sezoni, a nakon završenog školovanja postoji mogućnost nastavka obrazovanja na srodnim veleučilištima ili fakultetima.
PRODAVAČ:Prodavači su zaposleni na svim mjestima gdje se prodaje roba. Prodavač prije svega nastoji zainteresirati kupca za proizvode koje prodaje, sudjeluje u poslovima nabave, preuzimanja i skladištenja robe, blagajničkom poslovanju i sl.
Nakon završenog školovanja postoji mogućnost završavanja četvrtog razreda ekonomista ili komercijalista kroz obrazovanje odraslih koje se organizira i u našoj školi ili nastavak stručnog studija na nekom od veleučilišta.
POLJOPRIVREDNI GOSPODARSTVENIK:Ovo zanimanje namijenjeno je prvenstveno učenicima koji misle raditi na vlastitim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima – BUDUĆIM FARMERIMA, ali i u poljoprivrednim tvrtkama i zadrugama kojih je iz dana u dan sve više na našem području.
Zanimanje je interdisciplinarno što znači da obrazovni program objedinjuje sve najvažnije dijelove poljoprivredne proizvodnje: od stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva, povrćarstva, mehanizacije i zaštite bilja pa do tržišta i marketinga poljoprivrednih proizvoda.
Naša škola posjeduje školsko poljoprivredno dobro i voćnjak, a u postupku smo realizacije projekta suvremeno opremljenog laboratorija za praktičnu nastavu te podizanje vinograda i pčelinjaka. Isto tako kroz izbornu nastavu obrađuje se i ekološka poljoprivreda te seoski turizam.
Srednja škola Pitomača

Post je objavljen 05.07.2008. u 10:27 sati.