Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikokaohajdukizsplita

Marketing

Hajduku samo 350.000 eura; Rukavina: Napravit ću pravi oproštaj (VIDEO)

Ante Rukavina prelazi iz Hajduka u grčki Panathinaikos. Trakavica oko mogućeg odlaska talentiranog napadača s Poljuda došla je kraju, a vijesti koje su do mariborskog Pohorja stigle preko grčkih novinara ipak su se pokazale točnima.
Image and video hosting by TinyPic
Konačno ćeš Ante zabijati golove i smijati se? Sve ti cvitalo... / Vladimir Dugandžić / CROPIX

U Hajduk je u petak stigla službena ponuda što je potvrdio i glasnogovornik kluba Davor Pavić, a nakon što su Grci našli zajednički jezik sa Splićanima postignut je dogovor između atenskog kluba i agencije „Pharos“ vlasnika Hrvoja Bojanića koja zastupa igrača.

Rukavina je već prije na kraju prošle sezone najavio kako odlazi s Poljuda iako ga je ugovor za „bijele“ vezao do 2012. godine. Splitski klub tada je izvjesio fiksni odštetni zahtjev u iznosu od 2,8 milijuna eura. Nakon pregovora vođenih u Zagrebu i Splitu, Grcima, odnosno generalnom direktoru Kostasu Antoniouu ta svota očito nije predstavljala nepremostivi problem.

Kufere je spremio za Grčku
Rukavinin menadžer Bojanić jučer je tijekom jutra tvrdio kako do kontakta između Panathinaikosa i igračevih zastupnika nije došlo i kako će igrač vjerojatno do zime ostati na Poljudu, ali već poslijepodne posao je bio okončan.

- Nakon što je Antoniou sve dogovorio s Hajdukom, tek tada je stupio u pregovore s nama. Nije bilo teško dogovoriti se jer je Panathinaikos velik klub i ispunio je zahtjeve Rukavine. Vjerujem kako će mu to biti korak više u karijeri, a u ovom trensferu mogu biti zadovoljni svi – rekao je Bojanić.

Rukavina je Grcima za oko zapeo u studenome prošle godine nastupajući za mladu reprezentaciju. Hrvatska je u atenskom susretu slavila s 4:3 zahvaljujući dva pogotka Rukavine u četiri minute.

Igrač će s klubom koji će naredne sezone nastupati u Ligi prvaka potpisati četverogodišnji ugovor, a navodno će po sezoni inkasirati oko 500 tisuća eura.

U drugoplasiranoj momčadi lanjskog grčkog prvenstva Rukavinu će voditi Henk Ten Cate, bivši trener Ajaxa i pomoćni trener Barcelone i Chelseaja, dok će mu društvo u svlačionici praviti hrvatski reprezentativac Mario Galinović.

Rukavina se oprostio sa suigračima i stručnim stožerom i otišao iz baze Splićana u hotelu „Habakuk“ prema Zagrebu, a već u subotu bit će na putu prema Ateni u društvu sportskog direktora Hajduka Ivana Buljana gdje će nakon liječničkog pregleda potpisati ugovor za „zelene“.

Post je objavljen 04.07.2008. u 23:42 sati.