Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saynotoalcohol

Marketing

iz "Večernjeg lista"


Regije Varaždin i Međimurje

02. 07. 2008. | 17:47

REKREACIJA Pobijedili svi, a odličja su samo podsjetnik
Sportske igre KLA sjeverozapade Hrvatske
Autor MLADEN GRUBIĆ

Image Hosted by ImageShack.us






ČAKOVEC Milina je vidjeti te obitelji, entuzijazam, sportska nadmetanja, dokazivanja tko je bolji, uspješniji, jači rekla je Diana Uvodić-Đurić dr. med. i terapeutkinja KLA Prelog. Kolegica Nadica Puškaš iz srodnoga kluba Podravka Koprivnica dodala je kako su ti ljudi u tome malo zakasnili, no za popravak i pravi put nije nikada kasno. Zato su 24. sportske igre klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske održane u subotu u SRC-u Mladost.

Nastupilo je 400-tinjak sudionika među kojima su najmlađoj Ivi Puškaš iz Koprivnice 3 godine, a najstarijoj Križevčanki Ivki Perus 71 godina.

Proglašena je najbrojnija obitelj Gajski iz Svetog Ivana Žabnog koja je došla s 10 članova i najstariji apstinent, Nikola Novosel-Miškec iz KLA Križevci koji apstinira 34 godine. Na igrama sudjelovali su predstavnici KLA iz Bjelovara, Virovitice, Pitomače, Slatine, Sv. Ivana Žabnog, Koprivnice, Križevaca, Varaždina, Đurđevca, Čakovca, D. Dubrave, M. Središća, Kotoribe, Preloga i Svete Marije. Bili su tu predstavnici srodnih klubova iz Ljubljane i Radenaca.

Iskreno želim da vaša misija, bilo kroz ovakve sportske igre ili kroz druge oblike rada i djelovanja potpuno uspije. To je razvoj zdravog stila života i očuvanje skladnih obiteljskih odnosa jer alkohol je taj koji razara jedno i drugo životnu vrednotu istaknuo je Mladen Križaić, zamjenik župana Međimurske županije. Sportske igre otvorio je Josip Lehkec, terapeut čakovečkog KLA dr. Mato Golubić koji je rekao da im je čast što su okupili hrabre ljude i obitelji u godini kada njihov klub slavi veliku godišnjicu.

Obitelji koje su se ovdje okupile prošle su trnovit put alkoholizma, a dolaskom i sudjelovanjem pokazuju koliko je važno, nakon uspostave apstinencije, krenuti putem zdravlja i novog načina života u kojem sport primjeren dobi i zdravlju pojedinca zauzima važno mjesto istaknuo je Lehkec.

Igrao se mali nogomet, pikado, šah, potezalo uže, trčalo, a održan je i Okrugli stol za terapeute i ostale stručnjake.

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon sportskih igara, potrebno se je malo i odmoriti!

Post je objavljen 04.07.2008. u 17:48 sati.