Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

O raznim događajima, i o sutrašnjem studentskom prosvjedu

Nažalost, opet se nisam javljao desetak dana. Imao sam nekih problem sa zdravljem. Prvi puta vrućine neugodno djeluju na mene, osjećao sam se cijeli prošli tjedan iscrpljeno, vrlo se brzo umarao, a bilo je mnogo poslova u tijeku. Prije mi vručina nije smetala - ali, imam 51 godinu i ne bavim se sportom... cry Tako jednostavno nisam imao snage naći pola sata tijekom dana, da napišem nešto za blog.

Sada ću u slijedećih nekoliko dana pokušati nadoknaditi zaostatke i objaviti tekstove o pojedinim važnim stvarima koje su u tijeku. A puno se stvari u ovih desetak dana dogodilo, i još se događaju. Samo par rečenica sada.

Novosti iz stranke


U subotu 21. lipnja veća grupa članova Zelene liste, pridružene članice Europske zelene stranke, bila je na prosvjedu u Muću u Dalmatinskoj Zagori, usmjerenom protiv lokalne tvornice Bitumina. Ova, prema stručnim nalazima, krši propise i zagađuje zrak, ugrožavajući život svojih radnika i okolnih stanovnika.

Tjedan dana kasnije, jake snage Zelene liste sudjelovale su na Gay Prideu.

Pokrenuli smo peticiju protiv gradnje nuklearnih elektrana u Hrvatskoj. U Zagrebu službeno počinjemo potpisivanje u petak 11. srpnja u podne, na Trgu bana Jelačića.

Osnovana Hrvatska blogerska organizacija!


Od nestranačkih aktivnosti: Jučer navečer osnovana je Hrvatska blogerska organizacija, udruga koja okuplja blogere i zalaže se za zaštitu blogerskih prava na istim načelima, kako je to s novinarima! Predsjecnik je Zvone radikalni, a ja sam, protivi svoje volje, izabran za tajnika! belj

Gle, studenti prosvjeduju!


A za sutra je najavljen prosvjed studenata ispred zgrade Ministarstva prosvjete (itd.) na Trgu hrvatskih velikana (bivši Trg Burze) u Zagrebu. Poziv je poslan preko Facebuka, na kojem sam i ja nedavno objavio svoju facu zubo.pa sam tako od početka u tijeku (preko nekih prijatelja mojih prijatelja, kako to već na facoknjizi ide.) Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji je izabran glasovima oko pet posto studenata, pokušava pak organizirati "kontrazbor" ispred Studentskog centra, da bi studente razjedinio!

Dao sam doduše kritiku kompletnoj studentskoj populaciji: a gdje ste bili kad su bili izbori za studentske predstavnike, prije samo tri mjeseca? Zašto ste dozvolili maloj organiziranoj grupici, pod patronatom trenutno u državi vladajuće stranke, da se izabere na te položaje? Oni sada imaju legalnost, raspolažu s 3,7 milijuna kuna ove godine i donose ili sudjeluju u donošenju brojnih drugih odluka. Studentski zbor Filozofskog fakulteta zatražio je smjenu predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta Daria Škegre, Kakvi su odnosi snaga, ne znam, ali sumnjam da će to proći.

Golema većina studenata je bila pasivna i inertna, mislila je da ih se to ne tiče. Sada, stvorio se snažan pokret, zasad virtualni - vidjet ćemo sutra. Bojim se, da se ne svede sve na to da se ljudi malo prikupe i izviču, možda čak i iznude koji sitni ustupak, pa će se onda razići na godišnji i sve će biti mirno i trulo kao i prije. No, tko zna...

No, svakako ću doći sutra da vidim što se događa, pa ako davno-davno nisam student - mogu biti za dvojicu po gtodinama, a bogami i za dvojicu omanjih, po kilama! fino

Zanimljivo je da su studenti (Iovi pravi, s Facebuka!), prijavljujući prosvjed, čuli u policiji da se Ministarstvo prosvjete itd. preseljava na Donje Svetice!!?? Totalna misterija, jer na stranicama Ministrstva prosvjete itd. nema ništa o tome - pod "kontakt" uredno stoji stara adresa!

Post je objavljen 03.07.2008. u 20:36 sati.