Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

The Driller Killer (1979)

(r: Abel Ferrara)

Image Hosted by ImageShack.us
Već mi je ovo bilo malo sumljivo...

Kakav čušpajz od montiranja filmske vrpce!
Dok nisam otišao na IMDb nisam imao pojma da je redatelj filma Abel Ferrara, iskreno činilo mi se da je riječ o još jednom talijanskom kultnom horror smeću, jer su baš talijani poznati po slabije smislenim filmovima ne baš zaokružene i logične radnje, a ovdje je to dovedeno do ekstrema. Sam redatelj kaže da je dio filma snimljen 1978, a dio 1979 i to, citiram "objašnjava zašto se frizure i općeniti izgled glumaca često kroz film mijenja", jebote to je art!

Image Hosted by ImageShack.us
Sise

A o čemu se tu radi?
Nemam blagog pojma, jest da sam film pogledao u nekih 20tak minuta, ali sumljam da bi znao više i da sam ga cijelog presjedio. Evo ovako nekako: neki "umjetnik" ima usrani rock bend, čije svirke smo prisiljeni gledati par puta u filmu (nismo prisiljeni jer hvala bogu postoji skip opcija heheh, žao mi je samo jadnika koji su ovo morali gledati u kinu, ako ih je bilo! op. ur.), ok, našao je jebeno zgodne back vokale odnosno cure koje se njišu u ritmu, čini mi se da nisu pjevale, ali su se u jednoj sceni tuširale zajedno te malo pipale pod tušem, jedina dobra scena u filmu! Osim sviranja naš junak povremeno ubije nekoga bušilicom. Eto, to je otprilike radnja filma. Sjećam se jedne davne epizode Dilan Doga gdje je bila neka referenca na ovaj film i tražio sam ga godinama, baš zbog toga. Neka sad barem mogu mirno spavati...

Image Hosted by ImageShack.us
Lik buši lika bušilicom (na baterije?!)

De, čekirajte ovaj urnebesno nezanimljiv citat:
Reno Miller: Look, I can't even think with these guys playing that music in the place below mine. It's like they play all day and all night. They don't quit for a minute. Hell, they don't even stop to go to the bathroom!
Landlord: It's not my problem. It's your problem.
Reno Miller: What do you mean it's my problem? You're the super around here. It's your job to keep this place quiet.
Landlord: My job? It's not my job. Besides, they don't bother me.
Reno Miller: What do you mean? Why should they bother you? Look what the hell you're doing, fixing spark plugs. Nighttime comes you just sit around your place drinking a few beers, watching TV. Me, I've gotta work. I've got a painting due. I can't work with those guys playing that loud music.

Mislim da ovo dovoljno ilustrira koliko je film bezveze.

Image Hosted by ImageShack.us
Simply Red

Mislio sam da je to prvi Ferrarin film, možda dok je bio u srednjoj ali nije to mu je negdje 5. film! Jebote. Ako ništa, saznao sam barem da je prije ovog filma snimio i 9 Lives of a Wet Pussy (1976), koji već po naslovu zvuči zanimljivije...

Image Hosted by ImageShack.us
Sise

I da, naravno da se snima remake kojeg je trebala režirati Asia Argento, ali na kraju nije nego izvjesni Andrew Jones, ali koga boli kurac.

Ocjena: 1/10 (sise)







Post je objavljen 04.07.2008. u 21:28 sati.