Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

The Ruins (2008)

(r: Carter Smith)

Image Hosted by ImageShack.us
Razglednica

Početak je standard. Grupa mladića i djevojaka jedva punoljetnih koje glume ljudi u srednjim tridesetima dosađuje se u nekoj zabiti u Meksiku. Odmor uz bazen i izležavanje jednostavno nisu ono što traže mladi ameri danas tako da ih jedan isto tako mladi avanturistički švabo, kojega glumi amer sa Alo Alo naglaskom, lako nagovori da odu do nekakvih ruševina Maja koje nije na karti. Odu tamo s nekim lokalnim vozačem koji ih ostavi par milja od naselja, to ih ne zabrinjava previše, kao ni to što su ponijeli ukupno 2 litre vode. Iako zvuči da bi početak trebao iživcirati svim "sitnicama" nekako sam ipak ostao miran. Kasnije film ide prema očekivanom raspletu, a opet uspio sam uživati u filmu. Nekad mi ne treba puno da me se zadovolji!:-)

Image Hosted by ImageShack.us
POV aka: što volem kameru iz ruke

Ne, film je dobro režiran, barem nema onih "drkanja s kamerom" kako ja to volim reći, odnosno trešnje kamere da bi se dobilo na dinamici, niti furioznog izmjenjivanja kadrova kao u većini novijih horrora. Priroda je također lijepo uhvaćena a i peglanje slike nije pretjerano. Glumci su ok i na zavidnom nivou za jedan ovakav film. Ženske su zgodne i nemaju silikone što je svakako veliki plus, kao i velike sise jedne od glumica i pokazivanje istih.

Image Hosted by ImageShack.us
Koka je fina. Prirodni uzgoj

Film iako ima što bi se reklo defaultnu slasher priču, ipak nije slasher, nego je glavni neprijatelj - biljka! Da, biljka ljudožderka. To se barem ne viđa svaki dan! Biljka izgleda iznenađujuće dobro i uvjerljivo, mada scene "napada" nisu nimalo jezive a kamoli strašne, al jebiga to bi već bilo previše očekivati od jednog novog horrora zar ne?! Dovoljno je već to što nije iritantan ili debilan!;-)

Image Hosted by ImageShack.us
Mmmm, siseee

Ne, to je stvarno šteta, priča je mogla biti bolje iskorištena, redatelj je dobar ima stila, a opet nije nametljiv, zna snimati, ali malo bi se još trebao vježbati u kontroliranju glumaca i stvaranju nekakve napetosti i dinamike, što definitivno fali u ovakom tipu filma.

Image Hosted by ImageShack.us
Jesam li spomenuo, par dobrih gore scena?!

Dakle, sasvim dobar izbor za ubiti sat i nešto sitno u ove sparne ljetne večeri. Samo ne očekivati ništa posebno.

Image Hosted by ImageShack.us
Krvarim od dosade!



Ocjena: 6/10 (gledljivo)







Post je objavljen 03.07.2008. u 21:25 sati.