Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikokaohajdukizsplita

Marketing

Masovna ulična tučnjava Torcide i BBB-a: napali policajce, divljali po Čakovcu..





U masovnoj tučnjavi između navijača Torcide i Bad Blue Boysa u srijedu naveče u Čakovcu lakše su ozlijeđena dvojica navijača BBB, jedan Torcidaš i policajac koji je sudjelovao u smirivanju nereda.

Oštećena su, uglavnom razbijenim bocama, četiri policijska vozila, "marice".

Sukob je između dviju navijačkih skupina izbio oko 22 sata u blizini središta Čakovca, u Ulici Zrinskih i Frankopana.

Navijači Hajduka i Dinama vraćali su se s pripremnih prijateljskih utakmica koje su njihovi klubovi igrali u Sloveniji. Neslužbeno, sukob su započeli navijači Torcide koji su s automobilima u blizini benzinske crpke postavili "zasjedu" Bad Blue Boysima i napali ih. Izbila je opća tučnjava u kojoj su korištene metalne i gumene palice, pajseri, bokseri i razbijene boce, te zapaljene bengalke

Razjareni navijači nisu gledali čime se međusobno tuku i na koga što bacaju.Policija je intervenirala izn imno brzo pokušavši prvo razdvojiti dvije razularene skupine.

- Kad to nije uspjelo, bili smo prisiljeni koristiti fizičku snagu, a potom i suzavac nakon čega su se navijači razbježali - kaže glasnogovornik PU Međimurske Krunoslav Gosarić.

U sukobu je sudjelovalo 50 do 70 navijača s obje strane, od kojih se većina već kod ulaska policije razbježala preskačući ograde auto kuća u obližnjoj poduzetničkoj zoni.

Policija je privela 24 navijača, među kojima je samo jedan Torcidaš. Protiv sve 24-ice podnijet će se prekršajna prijava i optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

U kriminalističkoj obradi koja je u četvrtak oko 8 sati još uvijek trajala dokazuje se sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti i oštećenje tuđe stvari.

Post je objavljen 03.07.2008. u 09:30 sati.