Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zokacmajstor

Marketing

Iker Casillas

Image and video hosting by TinyPicIker Casillas (Madrid, 20. svibnja 1981.) je španjolski nogometaš, vratar madridskog Reala i Španjolske. Opcenito je smatran jednim od najboljih svjetskih vratara.

Karijeru je zapoceo kao junior u Realu. Ubrzo je postao standardni prvotimac u klubu i reprezentaciji, za što je presudna bila 2002. godina, iako je i ranije nastupao za prvu momcad. U finalu Lige prvaka 2002. ušao je kao zamjena za ozlijedenog Césara Sáncheza i serijom odlicnih obrana sacuvao Realovo vodstvo protiv Bayera iz Leverkusena. A nakon briljantnih obrana protiv Irske na SP-u 2002., postao je nacionalni junak i mjesto mu je u najboljoj španjolskoj momcadi bilo zajamceno.

Kad je u sezoni 2006.-2007. napokon osvojio prvenstvo s Realom, rasplakao se od srece, a zbog svojih je nevjerojatnih obrana dobio i nadimak Saint Casillas (sveti Casillas).

U cetvrtfinalu EURA 2008 susreli su se Italija i Španjolska. Nakon što su u regularnom tijeku i u produžecima mreže mirovale, pristupilo se izvodenju jedanaesteraca. Casillas je obranio udarce De Rossija i Di Natalea i uveo svoju momcad u polufinale. Izvrsnim intervencijama uspio je sacuvati nedirnutu mrežu u polufinalu protiv Rusije i u finalu protiv Njemacke, te je, kao kapetan Španjolske, iz ruku Michela Platinija primio pokal namijenjen pobjedniku EURA 2008.


Post je objavljen 01.07.2008. u 01:08 sati.