Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zokacmajstor

Marketing

Eduardo da Silva

Image and video hosting by TinyPicPuno ime: Eduardo Alves da Silva
Datum rodenja: 25. veljace 1984.
Mjesto rodenja: Rio de Janeiro
Nadimak: Dudu


Biografija
Eduardo da Silva zvani Dudu je napadac Arsenala i Hrvatske nogometne reprezentacije. Sa 16 godina je došao u Dinamo. Istaknuo se sezone 1999.-2000. igranjem na posudbi za Inker Zaprešic za kojega je postigao 10 golova te sezonu poslije postao stalni clan prve postave Dinamo Zagreba.

Najbolji strijelac u Europi sa zabijenih 30 golova za svoj bivši klub Dinamo. Proglašavan 2 godine zaredom najboljim nogometašem godine po anketi T-portala. Prešao je u Arsenal 2007. godine. Trenutno je sretno oženjen za Andreu Da Silva (djevojacki - Šok) i ima kcerku Lorenu.

22. veljace 2008. godine brutalnih startom u utakmici Birminghama i Arsenala Martin Taylor, kapetan Birminghama, je zadao Eduardu da Silvi tešku ozlijedu gležnja kojom je Dudu završio ovu sezonu i koja mu je dovela citavu karijeru pod znak pitanja. Arsene Wenger, trener Arsenala rekao je da Tayloru se treba zabraniti igrati nogomet jer u svom životu nije nikad vidio brutalniji prekršaj nego ovaj. Svi se nadamo da ce se Eduardo oporaviti što prije.



Post je objavljen 01.07.2008. u 01:00 sati.