Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdica

Marketing

Tad Williams- Rat Cvjetova
Ima jedan covjek od tridesetak godinica, imenom Theo. Ima on djevojku Cat. On je poprilican klosar. Pjeva u bendu i nema dobar posao. Njegova djevojka Cat je trudna ali izgubi dijete. Sto znaci imala spontani pobacaj. Zatim ga ona ostavi. On se preseli svojoj majci. Otkrije da majka ima rak. Majka umire. Theo nade knjigu sto je napisao njegov ujak Eamonn. Knjiga jer o vilinskoj zemlji. Theo proda majcinu kucu i odseli seu kolibicu u sumi. Tamo ga posjeti malena vila- Jabucnica. Ona mu prica o vilinskoj zemlji kad u kolibu provali neko cudoviste. Otvori se izlaz za vilinsku zemlju i oni predu preko.
Zatim Theo sudjeluje u mnogim pustolovinama i saznaje mnogo toga o vilinskoj zemlji. Sazna i da on nije smrtnik nego je vilenjak zapravo.
Postaje junak koji spasava vilinski svijet od propasti i sprijecava zle vilenjake da uniste nas ljudski svijet. Pojavljuju se bas nemoguci stvorovi, a na kraju je knjiga mozda kao neki sf ljubic. Theo se zaljubi u Polly i ona u njega, te on ostane u vilinskom svijetu. Sretni zauvijek. O da, vrlo suzdrzan opis za knjigu od 650 strana, ali ne bi tu sve bas stalo.

Louise Welsh- Tamna komora
Rilke je zaposlenik u agenciji za aukcije starim stvarima. Uz to je homic, voli puno piti i tako to. Nakon smrti jednog bogatog starca, biva mu povjeren posao rasprodaje stvari iz njegove kuce. No na tavanu pronade zbirku kontroverznih, skupih i rijetkih pornografskih knjiga, kao i omotnicu prepunu uznemirujucih erotskih fotografija. O da, opisi fotografija su vrlo zorni i meni se svidaju. Ali ja sam sadomazohisticko bice, pa..
Dalje, on upoznaje ljude koji mu pomazu otkriti jesu li te fotke napravljene sa stvarnim modelom (radi se o zeni prerezanog vrata koja je u odnosu s jednim muskarcem..) ili ne. Jedan od strucnjaka za takve stvari upucuje ga djevojki koja striptizom zaraduje za zivot. Ona mu otkriva da je i nju taj stari gospodin slikao. Ispostavi se da je taj starac ziv te da zeli napraviti takve slicne fotke s tom mladom djevojkom. Napada ju, ali policija je brza. Kraj knjige u parizu.

Eto, to ja radim ovih dana. Citam 10 sati na dan najmanje.



Post je objavljen 30.06.2008. u 19:47 sati.