Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluducnost

Marketing

Boris Švel: "Nevjerojatne pustolovine baruna Trenka"

Boris Švel rođen je 1971. godine u Zagrebu, gdje i danas živi, radeći kao pravnik. Osim stalnog čitanja, povremenog pisanja te forumašenja, znanstvenu fantastiku upražnjava kroz uređivanje fanzina "Parsek", glasila društva SFera. U ovoj je priči, prema vlastitom priznanju, sažeo svoja, očito, bogata iskustva u surfanju internetom ..."Približavao se godišnji festival etno-porna, a meni nije išlo od ruke. Kreativna kriza. Virtualnog seksa po slavonskim šumama, bilogorskim obroncima i lonjskim močvarama bilo mi je preko znate-već-čega. Lani sam polučio umjereni uspjeh još jednim istraploitationom, s obiljem tartufa, seljankama i štotijaznam ...
Odlučio sam prosurfati virtualom, nadajući se nadahnuću. Izbjegavao sam porn. Uvijek izbjegavam porn kad treba sačiniti nešto novo.
Naravno, završio sam u Wikivirtu. Nakon par sati došlo mi je lupati glavom o zid, ali ne virtualno, već uistinu! Vožnja Panzerom u Operaciji Barbarossa umalo mi je izazvala povraćanje, od gledanja dubokomorskih riba sam se gušio, a od buljenja u rad Stirlingovog pogona definitivno nisam postao pametniji. Propisno ugnjavljen, odabrao sam šetnje poprištima starih bitaka. Povezni hodnici na sve strane, izabrao sam "Hrvatske ratnike kroz stoljeća" ... Baruna Trenka ...
To je to! Posve izvjesno, to je ono što mi je trebalo! Da vidimo ... Ratnik, dobar isusovački đak, kavgadžija, umjetnik, kockar ... Češao sam se po glavi.
Odmah sam se isključio i krenuo diktirati bilješke. U glavi mi se oblikovao sinopsis. Trebat će mi puno toga, propisni research. Odjeća, hrana, interijeri ... O, da. Zbilja puno toga.
Pred spavanje sam jako drkao."


Ostatak priče možete pročitati u zbirci "Bludućnost" ...


Post je objavljen 27.06.2008. u 22:29 sati.