Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

2. Festival kratkog daha : 'Ljeto u knjižari Vuković&Runjić'





POZVANI STE NA
'LJETO U KNJIŽARI VUKOVIĆ & RUNJIĆ'

II. FESTIVAL KRATKOG DAHA
3.-5. SRPNJA 2008. u 21 h


Na festivalu povodom drugog rođendana knjižare Vuković & Runjić, uz vino, plodove mora i lutnju okupit će se znanstvenici, kulturnjaci, kreativci i razni drugi znalci, s kojima će se slaviti : Ljepota, Sklad i Spoznaja.
Pridružite se!


Četvrtak, 3 srpnja u 21 sat
LITERATURA I ARHITEKTURA

Sudjeluju: Zvonko Maković, Ingrid Šafranek, Andy Jelčić, Krešimir Rogina, Maroje Mrduljaš

Bit će riječi o tome kako se arhitektura i literatura prepliću, nadopunjuju. O autorima koji su svoja djela prozivali arhitekturom, ili je u najmanju ruku njome natopili. Spomenut će se i demoni divlje gradnje. Srećemo li i njih u našoj književnosti, ili se takav roman tek treba napisati? Sudjeluju arhitekti-literati-povjesničari umjetnosti, eruditi, ukratko, ljudi nabildanih umova. Nakon razgovora - večera s plodovima mora.

Petak, 4. srpnja u 21 sat
ELEGIJA ZA POEZIJU

Sudjeluju: Tea Benčić Rimay, Velimir Visković, Slobodan Prosperov Novak, Ervin Jahić
poeziju čita Jelena Veljača
Lutanja na lutnji Damira Cara

Govorit će se o staroj i mladoj poeziji, o poeziji u prozi, o poeziji u stihu, o lirskoj i o drskoj poeziji, o ljubavnoj poeziji, jer svaka je poezija, pa i ona ratnička, u svojoj biti ljubavna. Svirat će se na lutnji i recitirati, promovirat će se zbirka pjesama, uglavnom, bit će štimung poetski. A za tipove koji se ne snalaze tako dobro u stihu, pripremljen je i sasvim prozaičan domjenak.

Subota, 5. srpnja u 21 sat
KREATIVNI UM ILI MOZAK PISCA

Sudjeluju: Ivica Kostović, Zdravko Radman, Nedjeljko Fabrio, Boris Perić, Jagna Pogačnik

Što se događa s našim mozgovima kad čitamo, pišemo, napeto razmišljamo? Neke se lampice pale, ali ne znamo točno koje. O tome će govoriti znalci, kako oni za umove, tako i oni za literarne umove, a pri zavirivanju u skrivene mehanizme pisanja pomoći će i pisci osobno – uvodeći nas u procese nastajanja svojih djela. Nakon što se steknu neke važne spoznaje, navalit će se na hranu bez prevelikog razmišljanja.

Subota, 5. srpnja u 23 sata OFF-PROGRAM:
NOĆNI BOMBONČIĆ GORANA FERČECA

Desetminutni dramolet “Kruženje” (izvadak)
u režiji Anice Tomić


Goran Ferčec dobitnik je Nagrade Austrijskog kulturnog foruma za dramu “Pismo Heineru M.” za 2007. “Kruženje” je njegov još neizvedeni dramski tekst.

Program će se odvijati u knjižari Vuković & Runjić, Teslina 16.

Ulaz slobodan.






Post je objavljen 30.06.2008. u 07:24 sati.