Sa malim zakasnjenjem pripadnici hrvatske vojske u Kabulu, obiljezili su Dan drzavnosti.
Zabava uz fantastican slavonski cobanac privukla je ne samo hrvate nego i bosance, makedonce, slovence, belgijance, britance, amerikance, njemce, talijane, francuze i jos neke cije uniforme nisam prepoznala.
Zabavi je prisustvovao i jedan portugalski general koji je, zahvaljujuci cinu, uspio dobiti repete.
Slavonski cobanac su kuhala dva tima.
Kazan broj 1 opsluzivali su Stevo 1 i Miroslav.
Za kazan broj 2 odgovorni su bili Stevo 2 i Ivan.
Slavonski Cobanac je kuhan po receptu koji slijedi.
Recepti se blago razlikuju od tima do tima, tako da ukoliko se odlucite praviti nesto ovako, pripazite.
Brigadir u Kabulu upozorava da se cobanac treba kuhati sto duze i u sto vecoj kolicini kako bi bio zaista dobar. Ovaj se kuhao 6 sati.
(Neka imena i prezimena su ukonjena zbog zastite nasih u Kabulu)
RECEPT
90 kg mesa (kazu raznog)
21 kg crvenog luka
70 kasika crvene paprike
ljute paprike, ono, po potrebi
20 kasika vegete
20 kasika soli
i 10 paketica bibera od otprilike 20 grama
Kuhar: Znas onog bibera...
Ja: Ma kojeg?
Kuhar: Ma onog!
Ja: Ma ne znam!
Kuhar: Napisi otprilike
S obzirom na vjetar i prasinu mnoge fotke su mi mutne, ipak najvaznije su tu, bez obzira.
Post je objavljen 29.06.2008. u 05:42 sati.