Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/smirjam

Marketing

Otvorenje Pavlove godine ...

O otvaranju Pavlove godine u bazilici svetoga Pavla izvan Zidina na kojem će sudjelovati ekumenski carigradski patrijarh Bartolomej I. te predstavnici drugih crkvi i kršćanskih zajednica više na stranici -
Program Pavlove godine

.......

To je veliki duhovni i pastoralni događaj, kadar pobuditi u vjernicima obnovljenu pouzdanje u Isusa Krista koji nas poziva naviještati i svjedočiti njegovo evanđelje, bez ikakvoga straha – rekao je Benedikt XVI. u nagovoru prije molitve Anđeo Gospodnji, govoreći o značenju Pavlove godine.
Papa je 28. lipnja 2007. godine u bazilici svetoga Pavla izvan Zidina najavio jubilarnu Pavlovu godinu. Apostol naroda, naročito zauzet da Radosnu vijest donese svim narodima – rekao je tada Sveti Otac – posve se žrtvovao za jedinstvo i slogu svih kršćana. Papa je poželio da nas sveti Pavao „vodi i štiti u obilježavanju 'dvijetisućnice', da nam pomogne kročiti u poniznome i iskrenome traženju punoga jedinstva svih udova Mističnoga tijela Kristova.
Program jubilarne Pavlove godine može se vidjeti na četvero jezičnoj (talijanski, engleski, francuski i španjolski) prigodnoj web-stranici: www.annopaolino.org.
Vatikanska izdavačka knjižara je izdala niz prigodnih svezaka, korisnih za pastoralne djelatnike i vjernike općenito. U nizu je i svezak „Misli o svetome Pavlu“ pape Benedikta XVI.; izvadci iz njegovih homilija, poruka i nagovora.

Radio Vatikan

................................ Image Hosted by ImageShack.us

................................ HVALOSPJEV LJUBAVI ... Image Hosted by ImageShack.us

/1 Kor 13/
1 Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. 2 Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao - ništa sam! 3 I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo. 4 Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; 5 nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; 6 ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; 7 sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. 8 Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će. 9 Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje. 10 A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično. 11 Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. 12 Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! 13 A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.
...........................Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 28.06.2008. u 22:39 sati.