Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

Svijet naopačke po Luki


Krenimo onda redom, prvo je prekjučer Vrhovni sud u SAD-u presudio presudu za manju odštetu tvrtci Exxon-Mobil za jednu od najvećih tankerskih nesreća u povijesti koje sudstvo više ne vrednuje s dvije milijarde dolara odštete, već samo s petsto milijuna dolara odštete. Naravno, kako to ne bi namirili iz svog džepa, burzovni špekulanti su povisili cijenu goriva na novu granicu od 143$ za barel nafte. Pa lako se s tuđom lovom praviti bogataš!

Onda se jučer oglasila FIFA i prozvala naše navijače „rasistima“ i to nakon što ih je tjednima hvalila kao jedne od uzora Europskog prvenstva. Da cijeli vic bude bolji, sporne su riječi „U boj, u boj!“ koje imaju za one s (kraćim) sjenčanjem prizvuk Ustaštva u sebi. A istina je daleko od toga i seže u dugu povijest hrvatskog naroda (da, mi to imamo) kada je hrvatski ban Nikola Šubić Zrinski pokličem (ni manje ni više) „U boj, u boj!“ (vidi čuda, s istim pokličem!) zapovjedio svojoj šačici vojske na Sigetu juriš na 100 000 vojnika sultanove vojske i tada mučeničkom smrti spriječio prodor sultana Sulejmana I. na Beč, tj. invazije na Austro-Ugarsku. Onda su ga zvali herojem Europe, g. pl. Ivan Zajc je ispjevao operu u njegovo ime, a u dalekom Japanu bana N. Šubića Zrinskog štuju zbog njegove hrabrosti i sličnosti sa samurajskim načelima pa u njegovo ime izvode libreto sa zborom od tisuću (1000) opernih pjevača.
Naravno, sve mi je još smješnije kada se ovdje govori o rasizmu, jer mi je potpuna novost kada se o turcima priča kao o drugoj rasi. Pomalo se onda i pitam koja su to oni rasa, ako nisu naša: crna, žuta? Ovdje se eventualno može reći kako se radi o „vjerskoj netrpeljivosti“ koja je tu dugi niz stoljeća prisutna kroz ratna stradanja. Iskreno, nemam ništa protiv muslimana, poznajem neke od uvaženih članova muslimanske zajednice, usudio bih se reći kako prijateljujem s njima. Ali ovakvi istupi ne služe ni turskim (pa tako ni našim) muslimanima, a niti nama na čast; jer uvijek nas vraćaju par stoljeća unatrag, kada bi i naš i turski narod trebao krenuti prema EU.

I onda slijede učenici koji izjavljuju „nismo razmišljali“ dok su se slikali uz kukasti križ za gimnazijski godišnjak. To su dobro rekli kako nisu razmišljali, jer kada bi razmišljali nikada to ne bi ni napravili. Kada bi malo razmišljali, onda bi se informirali o tome što je kukasti križ predstavljao i tko ga je nosio, te se njima dičio za strahovita ubijanja i razaranja. Možda bi im jedna lijepa kaznena prijava dobro došla, pa bi se brzo otrijeznili?
Naravno, opet su onda mediji razvukli priču o Thompsonu, kako je on kriv za sve? Čovjek pjeva o domu, crkvi i domovini, a sustavno ga prozivaju za neke (često ne)educirane šačice koje nose zabranjeno znakovlje. Naša domovina sagrađena je na načelima „slobodne i neovisne, samostalne i demokratske države Hrvatske“, ali nas stalno vuku natrag do 1941. godine…Pa do kada mili moji? Ustaštvo je zakonom zabranjeno (za razliku od četništva u susjednim državama), ustaše su većinom procesuirane ili pobijene od strane jugo-komunističke vladavine (u to uključujem i ove naše političare u Hrvatskoj, dakle SDP i HND), a sami nekima toliko dragi g. Pavelić je pokupio prnje i kao najveća kukavica (mada mi jedan ljepši i prostiji izraz pada na pamet) pobjegao u Argentinu!
Ostavite više Thompsona na miru, čovjek pjeva svoje pjesme koje nemaju veze s Ustaštvom. Procesuirajte one koje trebate procesuirati, a nevinog čovjeka ostavite na miru!

Neki dan bilo je izvješće s Haaga i svjedočenje (ne)uvaženog i (ne)važnog bivšeg veleposlanika SAD u RH g. Galbraitha, koji je uspio srušiti tezu tužiteljstva kako vojno-redarstvena operacija Oluja „nije bila zločinački pothvat“. U tome mu svaka čast, ali mu ne služi na čast to što mrtvima pljuje iz osobnog interesa, jer je njegova svađa s našim prvim (i jedinim pravim) predsjednikom g. Tuđmanom dobro poznata svima.
Ali barem je to svjedočenje reklo pravu istinu o Oluji i kako to nije bio zločinački pothvat. Naravno, kako smo svi mi u Hrvatskoj (bez obzira na nacionalnost) učini sve i ama baš sve kako se oni koji su „pobjegli“ (a valjda su imali zbog čega bježati) ne bi vratili. Na kraju krajeva, oni su bili ti koji su potpomagali agresiju na RH, oni su bili ti koji su okupirali teritorij RH i oni su bili ti koji su protiv RH i njenih građana napravili grijehe za koje postoje zakonske posljedice. Pa ne čudi što se nisu vratili, jer bi inače morali odgovarati za svoja djela pred zakonom RH i našli bi se s onaj kraj rešetaka.

A danas su opet neki drugi „poremećeni“ odlučili dignuti ponosno glavu i reći: „Da, ja sam poremećen i zato mi trebaju posebna prava!“ Odmah će se neki obrušiti na mene o tome odakle mi to, pa evo i jedan mali link: http://www.net.hr/znanost/page/2008/06/17/0313006.html
Da uistinu im trebaju posebna prava, jer treba hrabrosti reći majci i ocu kako si gej, te kako neće dobiti unuka! Uistinu su im potrebne sve moguće (i nemoguće) zaštite kada im se stalno prijeti i stradavaju više nego li ostali, pri čemu mislim na: vozače i suvozače na cestama, majke/žene/ljubavnice nad kojima se vrši nasilje, bolesnike koji se svaki dan liječe preko HZZO u koji su izgubili povjerenje, ljude koji su svaki dan pokradeni od lopova/banaka/gradova/općina/države sa sve većim nametima, nevinim građanima koji svaki dan stradavaju u tuđim ratovima po svijetu, siromašnima koji nemaju za kruh, gladnima i žednima po Africi i Aziji…
Sada kada malo bolje razmislim gej pitanja su u svijetu zadnja stvar koju treba popravljati, jer postoji toliko važnijih pitanja u zemlji i svijetu, pa ne postoji vremena (a ni volje) baviti se s nekim psihički poremećenim osobama željnim njihove afirmacije pojma seksa!

toliko od mene za ovaj put
Luka


Post je objavljen 28.06.2008. u 17:28 sati.