Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/grifindorskadrustvena

Marketing

5.predavanje, Hogwarts- nastavlja se!

Četvero čarobnjaka i vještica osnivaju Hogwarts prije više od tisuću godina. Njihova imena su im Salazar Slytherin, Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff i Rowena Ravenclaw. Sagradili su Hogwarts daleko od očiju ljudi koji su ubijali sve za koje se pomislilo da su vještice i čarobnjaci. Radili su zajedno pet godina, sve dok se Salazar nije posvađao s ostalima.

Salazar je htio da se više pazi na to tko će upisati u Hogwarts. Htjeo je učenike samo čiste čarobnjačke krvi. Nakon svađe s Gryffindorom napušta Hogwarts. Prije odlaska sagradio je sakrivenu odaju i jedino je on znao gdje se nalazi. Zatvorio je odaju, a otvoriti ju je jedino mogao pravi nasljednik Slytherina. Odaju je stavio zlu magiju koja ubija djecu koja nisu čiste čarobnjačke krvi.

Nakon što si ovi troje umrli, za sobom su ostavili magično pero koje se je trebalo brinuti za učenike koji će ići u Hogwarts. Magično pero pratilo je rođenja sve čarobnjačke djece i zapisivalo njihova imena u veliku kožnu knjigu. Svake godine profesorica McGonagall provjeravala je u knjizi djecu koja su navršila 11 godina, te im je slala sovama pozive za upis u Hogwarts. Svi učenici koji dolaze u Hogwarts stavljaju razredbeni klobuk koji odlučuje u koji će od četiri doma u Hogwartsu učenik boraviti: Gryffindoru, Slytherinu, Ravenclawu ili Hufflepuffu. Klobuk je određivao u koji će učenik dom ići prema karakteru učenika.

PITANJA:
1. Što se dogodilo nakon što su svi troje umrli?
2.Kakve je Salazar učenike želio?
3.U koju su se knjigu upisivala njihova imena?
4.Što se Salazar napravio?
5.Koja su imena stvoritelja?
6.Za koliko se godina Salazar posvađao s ostalima?
pprof. Sara de Clara

Post je objavljen 28.06.2008. u 09:54 sati.