Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Sve noćne more ljetovanja...

Ulazimo u ono grozno razdoblje putovanja na more.

Ne, ne... Neću sad pisati o svim onim krkljancima na ulazima u tunele, naplatne kučice i sl. Pisat ću malo o tome kako se dvoje ljudi, uključujući nejačad koja cviči, skviči, plače, žicari, trepće okicama krene na more.

U normalnim okolnostima (čitaj 350 dana u godini) žena provede onih desetak sati na poslu (uključujući put tamo - amo), sat - dva dnevno u kupovini (špeceraj, djeci donji veš, zimske čizmice, ....), još sat - dva - tri kuhajući, perući, peglajući, pospremajući...

Što joj ostaje za ljubav svog života?? Onih sat i nešto sitno pred TV-em, uključujući malo Hanky - Panky - i hrkenzi...

A muškarac?

I on radi onih desetak plus par sati ako zaglibi s dečkima na cugi ili radi prekovremeno, sat - dva tu i tamo tokom tjedna za hakl s dečkima i dvije opcije doma - ili vozika djecu na sve moguće Engleski - balet -plivanje - košarka dječje aktivnosti (sve na različitim krajevima grada) ili sjedne doma i odmara uz novine - TV (gradska opcija) ili kosi travu (seoska opcija). I onda onih zajedničkih sat i sitno za Hanky - Panky, pa nakon toga TV!!

I onda, tako "zajedno" krenu na more. Punih desetak dana 24 sata na dan!!

Juuhhuu!!!

I tu negdje puca ljubav. On bi dulje spavao, a djeca su budna već u šest! (jebiga, svih onih 350 dana dižu se za vrtić u cik zore, što njima znači ljetovanje???)

Onda je Ona živčana jer se diže s djecom. Onda je On živčan jer ne može spavati i zato što je Ona živčana (može i obrnutim redosljedom ON - ONA).

Onda bi Oni da su djeca super pet, mirno sjede u kafiću kad se pije prva kava i čitaju novine, a ne da cvile za morem, vodom, plažom, luftićima, loptama, pijeskom i plastičnim kanticama...

Onda bi Oni da su djeca super pet kad bi navečer oko ponoći večerali, uz svijetla svijeća...

Ona bi djeca ono što sve mala djeca hoće - žele -mogu...

Na kraju svi nadrkani stižu doma s pomišljajem na rastavu braka i smišljaju što će izmisliti iduće godine da NE idu skupa na more!!

ZAKLJUČAK:

1. Pošaljite djecu s bakom i djedom na more, a vi zgiljajte sami.
2. U nemogućnosti prvog, pošaljite djecu s tetom iz vrtića na more. Ona zna s vašom djecom. Uostalom, za to je plaćena.
3. Ne idite s mužem na more. Povedite djecu, a nek Pater Familijas šljaka i zarađuje pare.
4. Tješite se da se to događa samo prvih desetak godina vašeg braka. Poslije djeca odrastu i vas dvoje više nemate razloga ići skupa na more..

Ps. Kako je kod nas doma??? Hi hi... Odgovor u slijedećem broju!


Post je objavljen 26.06.2008. u 16:18 sati.