Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

godišnji odmor - part one (radni)

Još danas i sutra radin, onda iden na godišnji. Tjedan dana, za prvu ruku.

Al ne iden ja ka ovi naši kontinentalci. Uzmeš godišnji, uplatiš sebi ljetovanje na moru ili planini i - odmaraš se! A ne, nije to tako jednostavno. Složena je to stvar, to naše "ljetovanje".
Prvo i prvo, pitati godišnji odmor u Dalmaciji u SEZONI ravno je veleizdaji. Moraš se smanjiti na veličinu makova zrna, sniziti glas i oboriti pogled, ako misliš o tako šporkin stvarima raspravljati s nadređenima i kolegama. To nije baš pristojna tema za razgovor. Zabogamiloga, ko će radit dok se vi odmarate? U sezoni ima puno posla. U sezoni se niko ne odmara, radno vrime završava prvoga rujna, u međuvremenu ne bi ni tribalo ić doma. A kamoli na more.
Kupanje, sunčanje? Nee, nije to za nas. Mi to PRODAJEMO, ne smiš uzimat robu iz dućana u kojem radiš.

Drugo, i mi šta odemo na taj famozni godišnji, opet idemo RADITI. Ja, naprimjer, iden čistiti kuću u koju dolaze turisti. ONI dolaze na GODIŠNJI ODMOR, a ne ja. Ja iden rintati. "S posla na posao".

Neki dan me mali pita: Mama, kad ćemo MI biti TURISTI?
E, nisi se ti sinko rodija da budeš turist. Ti si jedan obični Dalmatinac. Dobro da si i plivati naučija.

Dakle, da ne duljin puno, neće me biti neko vrime.
Vama koji niste s mora želim PRAVE godišnje odmore i lipa putovanja, a vama u situaciji sličnoj mojoj želin što više para da skupite od onih koji se stvarno odmaraju. Barem to.
Pa ako van bude uspješna sezona ka i meni, možda uspijete platit razliku struje i koju litricu benzina za odvest se na koju obližnju plažu. Želin van da se dobro isplivate i lipo pocrnite, da se ne sramotite prid ovin strenđerima, ka šta san ja maloprije stala kraj jedne "brončane" u dućanu ka da san JA iz Norveške, a ne ona.

Ostavljam par sličica ljetnog ugođaja.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ovo je za levant, da vidi kako smo se spremili za sezonu, oni NA more - mi POD more.

Photobucket

Ova je za 7 dana - ARBIANA tone!

Photobucket

Svima koji idu na more želim što manje ovakvog vrimena (iako je super za fotografije). Dobro more, moreplovci! Uživajte!

Photobucket

I svi vi ostali, dragi moji blogeri, stojte mi dobro i guštajte u litu!

Post je objavljen 26.06.2008. u 00:02 sati.