Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srcky

Marketing

Moj prvi auto :)

e jebi ga, naslov bi josh i imao smisla da sam nezrela tinejdzerka koja od roditelja dobija auto za maturu/punoljetstvo i/ili polozen vozachki (iz svega 4og poota). pa josh uz to neki nov auto za vozikanje do plaze i zurki ..

medjutim vec sam konj u godinama..
kako mi reche jedna devojka aludirajuci na to da mi je vreme za zenidbu; "pa ti si sad u godinama kad treba da se interesujesh za devojke.."
rekoh; "bash ti hvala, kao da imam 11-12 godina ?"

enivej - post je inspirisan prodajom Yuga (jugica) starog svega 20 godina..kupljenog u "najboljim godinama" sfrj, i planiranog da traje 3-4 godine dok ga ne zamenimo.. a secam se da smo i tada planirali da uzmemo neku shkodu, nego je zafalilo para.

i evo nedavno smo skrpili sve shto imamo (ne ukljuchujuci trgovinu organima), pozajmili shto nemamo i kupili - novi auto !!
polovnog renault twinga.

i tako pricham juche sa caletom o prodaji dobrog starog (vishe starog nego dobrog, al bio je dobar za svoje godine, takoreci odlichan) yugica.. . i izmedju ostalog kazem; "tata -kupi mi auto za rodjendan!"
"ajde molim te, jel mogu da dobijem auto za 30ti rodjendan? "
"mene si nashao da zajebavash"
"pa nekog moram :)
- jel mogu da dobijem auto kao poklon
?"
"nije ti josh rodjendan.. "
"ali bice u januaru, a znash kako je obichaj da se kupuje auto za rodjendan, dodushe osamnaesti ali nikad nie kasno :) "
i tako malo zezanja u tom stilu dok se cale nie smorio. .eh :(

a inache twingo ko .. pa, fica 21og veka. pogotovo sa onim okruglim farovima napred, bar da su stavili neke bademastog oblika.. ovako - deluje ruzno i malo spolja (shto kaze *We*Lan- dobar ti e auto, a gde je ostatak?)
- a unutra - potpuno drugachiji - i prostran i lep i funkiconalan.
posebno mi se svidja shto je zadnje sedishte klizno (kao i prednja) pa moze da se pomeri napred tako da niko nema shanse da sedne nazad, kako bi se dobio pristojan gepek za teglenje svega i svachega. a moze i da se pomeri tako da se gepek strashno smanji ali zato nazad mogu da sede i dvometrashi sa onim njihovim kolenima :)
i josh jedna zanimljivost, twingo je namenjen za chetvoro. i svugde je registrovan za 4 osobe. osim naravno u srbiji gde te uvozne papire i ne gledaju .. ako je avtomobil ondak je za 5 osoba i tako mu i pishe u "saobracajnoj"
razlika u odnosu na "domaci auto" je nemerljiva .. preporuchio bih svima da umesto novog yuga kupe auto star 6 godina, a sa twingom nece pogreshiti. ne samo zbog servo uredjaja, abs kochnica i ostalih dodataka..

posebno me odushevio "rolo krov" (na zalost nema klimu) koji je odlichan za vrele letnje dane. spuste se prozori, pomeri se krov (skroz do kraja, kao da ga i nema) i uzivash kao da se vozish u kabrioletu :)

inache link na slici je prevrtanje twinga u krivini (odnosno posle nje), za vreme snimanja nekog intervjua ..


Moja mala djevojčica
puna je velikih želja
baš kao šipak pun koštica
uvjek je puna veselja.
Moja mala djevojčica
voli i šetnje i priče
ali u gradu pred izlogom
satima stoji i viče.
"Tata kupi mi auto,
bicikl i romobil
,
kupi mi medu i zeku,
kolica jugovinil.
Tata kupi kolača,
bombona i narandže dve,
i jednu malenu bebu,
velim ti da je to sve."


Post je objavljen 26.06.2008. u 09:20 sati.