Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saynotoalcohol

Marketing


MA VODA JE ZAKON

Opijanje je modni hit za mase
Ekipa u bijelim kutama i službeno je otkrila nešto čega je većina već jako dobro svjesna: opijanje je danas moderno ponašanje, vrlo zarazna pojava koju mladi prijatelji uče jedni od drugih





Tu vrijedi ona 's kim si, takav si'. Naime, istraživanje na sveučilištu Durham utvrdilo je na uzroku od 504 Britanaca u dobi od 18 do 24 godine da mladi čiji se prijatelji opijaju imaju mnogo veće šanse da će se i sami početi opijati od onih koji se druže s pretežno trijeznima.

Većina prijatelja od čak 85 posto mladih koji se vole opijati i sama voli piti alkohol u velikim količinama, u odnosu na samo 41 posto onih koji ne cugaju, a čiji to prijatelji rade. Samo tri posto cugera nema ili jedva da se prisjeti nekog svog prijatelja koji ne pije, dok se takvih frendova može sjetiti 22 posto necugera.

Opijanje se definira kao dovođenje u pijano stanje nakon tri ili više alkoholnih pića (za ženske osobe) ili četiri ili više alkoholnih pića (za muške osobe) najmanje jednom tjedno, ili ako osoba pije 10 ili više alkoholnih pića najmanje jednom tjedno, bez obzira uspije li se od njih napiti ili ne. Prema tom standardnom kriteriju, ispalo je da se opija čak jedna petina anketiranih.

'Opijanje je postalo široko rasprostranjeno među mladima. Povraćanje, padanje na cesti, vikanje, dobacivanje komentara prolaznicima ili tuča zato su sada normalna pojava u noćnom životu po britanskim gradovima i ulicama', rekao je voditelj istraživanja Paul Ormerod. Dodao je i kako najviše zabrinjava činjenica da je sve više pijanih mladih cura, koje se zato ponašaju socijalno neprihvatljivo.

'Pokazali smo da je porast opijanja definitivno poput modnog fenomena, navika koja se nažalost velikom brzinom širi među mladima kroz druženje', dodao je.

Alkohol je štetan za zdravlje, iscrpljuje organizam i može uzrokovati dehidraciju. U svakom slučaju, prilikom ljetnih izlazaka pametnije je piti prirodan voćni sok ili vodu!

Zato pazite s kime se družite i znajte da nisu svi isti – ipak ima i onih koji znaju da se ne moraju opijati da bi bili 'in' ili da bi se dobro zabavili.


H.B.F.
srijeda, 25.6.2008.








Post je objavljen 25.06.2008. u 23:39 sati.