Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Mesić jučer priredio primanje u prigodi Dana državnosti

Predsjednik Republike Stjepan Mesić jučer je na primanju u prigodi Dana državnosti izrazio uvjerenje da će se željeni ritam pregovora o hrvatskom članstvu u Europskoj uniji, kao hrvatskome strateškome cilju, unatoč problemima u vezi s prihvaćanjem Lisabonskog ugovora održati s obje strane.

"Republika Hrvatska s povjerenjem s oslanja na uvjerenje čelnih ljudi Europske unije da spomenuti problem neće otežati pristupne pregovore i što skoriji ulazak Hrvatske u njezino članstvo", rekao je predsjednik Mesić u svome govoru predstavnicima hrvatske zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, vjerskim velikodostojnicima, članovima diplomatskog zbora na svečanom primanju koje je u prigodi Dana državnosti priredio u svome Uredu.

Primanju su nazočili predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, predsjednik Vlade dr.sc. Ivo Sanader, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, apostolski nuncij u RH nadbiskup Mario Roberto Cassari, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Marin Srakić, mitropolit Jovan i brojni drugi uzvanici.

Mesić je naglasio kako su "pregovori ispit za naš demokratski sustav i političku kulturu" i dodao kako pouka ishoda nekih referenduma nalaže "potrebu da se tijekom pregovora o članstvu svi građani iscrpno i točno obavijeste o svim njegovim pozitivnim i negativnim aspektima".

Istaknuo je pritom kako je kod drugog hrvatskog strateškog cilja, ulaska u NATO savez, dobivanjem pozivnice za članstvo učinjen velik korak.

Predsjednik je izrazio zahvalnost svima koji su se zauzimali za uspostavu demokracije i sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države te na bilo koji način pridonijeli njezinoj obrani i demokratskom razvoju.

"Ponosni na svoju prošlost i na hrabrost kojom smo gradili suvremenu slobodnu Hrvatsku, želim da ustrajemo u izgradnji naše domovine kao zemlje blagostanja, sigurnosti i općeg dobra", poručio je Mesić čestitajući na kraju svima Dan državnosti Republike Hrvatske.

Post je objavljen 25.06.2008. u 12:50 sati.