Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Čak 1200 mališana pred ogulinskom publikom

OGULIN - Prvi međunarodni festival dječjeg folklora "Duga" danas počinje u Ogulinu. Do 30. lipnja na njemu će se predstaviti 16 folklornih skupina i nastupiti više od 1200 djece, kazala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Nikolina Luketić.


- Već danas nam stižu grupe iz "Capelia Poznan" iz Poljske, "Kočo Racin" iz Makedonije i "Ravnica" Oštra Luka Bok iz BiH. Sutra na dana otvorenja koje će biti na Ljetnoj pozornici u Frankopanskom kaštelu, pridružit će im se i KUD "Preslica" Blato, Zagreb, "Moslavec" Voloder, "Ivan Mažuranić" Karlovac, "Šumari" Vinkovci, Folklorni ansambl Broda Slavonski Brod, "Lipovac" Generalski Stol, "Tounjčica" Tounj, "Sveti Juraj" Draganići, "Župa Grab" iz Graba, "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko i domaćin "Klek" Ogulin - kazala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Nikolina Luketić.

Dječji Festival folklora ima i pedagoško i kulturološko opravdanje. Željeli smo da se naša djeca upoznaju s kulturnom baštinom i umjetničkom kreativnošću drugih zemalja i tako razviju svijest o svom kulturnom identitetu, pojasnila je njegovo pokretanje Luketić.

Otvorenju koje je sutra u 19 sati, prethodit će prijepodne promenadni nastup duštava, a poslijepodne u 18 sati svečani mimohod sudionika "Duge", Frankopanskom ulicom.

Radio Mrežnica

Post je objavljen 24.06.2008. u 22:18 sati.