Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Jandroković poslao pismo glavnom tajniku NATO-a Schefferu

Uoči potpisivanja pristupnog protokola o ulasku Hrvatske u NATO, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković uputio je pismo glavnom tajniku NATO-a Jaapu de Hoopu Schefferu u kojem potvrđuje interes RH za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, priopćio je MVPEI.

Ministar Jandroković naveo je u pismu da Hrvatska kroz članstvo u NATO-u želi doprinijeti jačanju vlastite sigurnosti te sigurnosti svojih saveznika i čitavog euro-atlantskog prostora. Hrvatska podupire temeljne principe Saveza i odlučna je čuvati slobodu, demokraciju i vladavinu prava, navodi se u priopćenju.

Uz pismo, Hrvatska je priložila raspored za dovršenje započetih reformi kojeg je izradila nakon uspješnog dovršetka pristupnih razgovora s NATO-m, a slijedom poziva šefova država i vlada NATO članica upućenom na summitu u Bukureštu.
Očekuje se da će stalni predstavnici država članica pri NATO-u uz nazočnost hrvatskih dužnosnika potpisati protokol o primanju Hrvatske u Savez na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća koji će se održati 9. srpnja u Bruxellesu.

Nakon ratifikacije pristupnog protokola u državama članicama Saveza Hrvatska će na poziv glavnog tajnika postati punopravnom članicom Saveza, stoji u priopćenju.

Post je objavljen 24.06.2008. u 20:51 sati.