Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/99tzmn22

Marketing

malo o olsenicama kao male

Mary-Kate and Ashley Olsen počele su glumiti sa samo 9 mjeseci.

Majka ih je tri mjeseca prije odvela na audiciju za humorističnu seriju ¨Puna kuća¨ (Full house)i odmah su dobile uloge tj. ulogu.

Naime zbog njihove nježne dobi i strogih pravila za djecu-glumce odlučeno je da obje tumače ulogu najmlađeg djeteta u TV obitelji Tenner, Mishelle, pa su tako dijelile minute pred kamerama i zadržale se u seriji punih osam sezona.

Serija je ubrzo postala hit, a Ashley i Mary-Kate pružile su publici jedinstvenu priliku da pred kamerama prate njihovo odrastanje od najranije dobi.

Uvidjevši da su njegove djevojke zapravo zvijezde serije, otac David odlučio se izboriti za bolje financijske uvjete. Zato je uzeo odvjetnika Roberta Thronea, koji je u tome i uspio, no istodobno je došao na još jednu revolucionarnu ideju. Thorne je, poučen primjerima drugih dječjih zvijezda, poput npr. Macauleyja Culkina (Kevin iz filma 'sam u kući'), odlučio spriječiti da uspjeh i zaradu djevojčica na bilo koji način zloupotrebljavaju njihovi roditelji ili bilo tko drugi. Zbog toga je u njihovoj šestoj godini, u njihovo ime, osnovao kompaniju Dualstar, pretvorivši ih tako u najmlađe producentice u povijesti. Cilj mu je bio da im omogući da, kad odrastu, samostalno produciraju sve svoje projekte i same poslije uživaju u zaradi.

Usporedo s uspjehom serije Dualstar je lansirao velik broj knjiga, videoizdanja, albuma i nekoliko TV filmova, pretvarajući tako veliku popularnost djevojčica u multimedijalni poslovni uspjeh. Kad je serija „puna kuća“ iznenada skinuta s programa, kritičari su predvidjeli kraj zvjezdanih karijera tada devetogodišnjih blizanki, no bili su potpuno u krivu. Iste su godine debitirale na velikom ekranu, u filmu „It takes two“, a Dualstar je odlučio popuniti prazninu s više od deset videoizdanja kojima su djevojke nastavile glumačku karijeru. Njihova je kompanija lansirala i modernu liniju sestara Olsen za tinejdžere, tinejdžerski magazin, pa čak i Olsen-twins zubnu pastu! Popularnost djevojaka i dalje je rasla, o čemu svjedoči i podatak da je playstation napravio videoigricu nadahnutu njima. Sve to već ih je prije desete godine pretvorilo u milijunašice, a uz proslavu njihova 17 rođendana je objavljeno da svaka raspolaže bogatstvom većim od 150 milijuna dolara. Potpuno samostalno svojim novcem raspolažu od svoje 18 godine, a predviđa se da će do 21. Rođendana (16.6.2007.) Raspolagati s barem milijardu dolara vrijednim poslovnim imperijem.

U svojim filmovima djevojke se odlično zabavljaju, jer njihov je sadržaj uvijek blizak njihovim interesima u stvarnom životu. Obožavaju pjevati i plesati, uživaju u shoppingu, gledanju MTV-a, jahanju i sportu, osobito bejzbolu i nogometu. Prije svega ona su, usprkos slavi, obične mlade djevojke. Osim najvjernijih obožavatelja koji ispisuju cijele internetske stranice s uputama kako ih razlikovati, obični smrtnici i, dakako, novinari uvijek su na mukama kada neku od njih trebaju pozvati imenom. Iako tako izgledaju, MK i ASH ipak nisu identične blizanke i uvijek rado napominju kako uopće nisu iste. Ni fizički, ni karakterno.
Tako je mlađa Mary-Kate razgovorljivija, voli se šaliti i više se bavi sportom. Kondiciju i vitku liniju održava trenirajući kick boxing. Dvije minute starija, Ashley, je pak mirnija, tiša i povučenija. Obožava umjetnost i žešće Rock-bendove. Različito, kažu, razbijaju i dosadu, iako je teško povjerovati da im ikada može biti dosadno.

„Kada mi je dosadno, vrlo ću se rado zabaviti uz neki stari film, a Ashley dosadu liječi odlaskom u kupovinu“, objašnjava Mary-Kate. No nedvojbeno im je ponešto i zajedničko. „obje volimo prespavati kod naših prijatelja, naručiti pizzu i sladoled i brbljati do kasno u noć“, otkriva Ashley.
Kao prave sestre, katkad se, kažu, i posvađaju, ali samo zbog nebitnih stvari, kao što je, recimo, odjeća. „da, događa nam se da se posvađamo, ali to je normalno. Nikada se pak ne svađamo kad je posao posrijedi“ a posao im ide odlično!


Post je objavljen 24.06.2008. u 10:08 sati.