Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konzument

Marketing

Upozorenje korisnicima pristupa Internetu i elektronskoj pošti

U zadnje vrijeme izrazito veliki broj korisnika elektronske pošte prima poštu koja izgleda kao da je pristigla od pružatelja usluga pristupa na Internet, odnosno pružatelja usluge elektronske pošte, a u kojoj se od korisnika traži da dostavi svoje korisničke podatke poput lozinke i korisničkog imena za pristup korisničkom računu pristupa Internetu i /ili elektronskoj pošti. Takvi zahtjevi nikada ne dolaze od pravih pružatelja usluga jer oni ne trebaju podatke o svojim korisnicima osim onih koje posjeduju i traže prilikom otvaranja korisničkog računa. Stoga nikako ne nasjedajte na takve podatke i ne šaljite e-poštom svoje korisničke podatke. Takvi zahtjevi dolaze od prevaranata koji na taj način pokušavaju preuzeti vaš korisnički račun, a kako bi isti zloupotrebljavali.

U nekim slučajevima putem e-pošte prevaranti pokušavaju doći i do drugih podataka o vama poput broja bankovnog računa, adrese prebivanja i slično. Posebno upozoravamo sve građane da ni u kom slučaju ne šalju putem e-pošte nikome podatke vezane uz vlastiti identitet s obzirom da isti mogu biti zlorabljeni te nanijeti onima koji pošalju takve podatke veliku štetu.

Sve koji putem elektroničke pošte pokušavaju doći do vaših podataka prijavite pružatelju usluga, a svima koje znate prenesite ovo upozorenje.

Društvo za zaštitu prava potrošača "Konzument"

Post je objavljen 23.06.2008. u 13:18 sati.