Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hajduktorcida1

Marketing

Švicarski Del Piero i makedonski Zlatan se čekaju, otpao Stoica

U ponedjeljak će nogometaši Hajduka krenuti na pripreme u Sloveniju (Pohorje), a tek je dio imena s liste željenih pojačanja zasad sletio na Poljud, i to uglavnom ona manje zvučna.

Nakon Ivana Strinića, Željka Kovačevića, Danijela Subašića i Mirka Oremuša (povratnik iz Novalje) te Tonija Peze (vratio se s posudbe u Zrinjskom), vrlo blizu bijelom dresu je i Švicarac Davide Chiumiento.

Upravni odbor o Chiumientu
Mladi 23-godišnji veznjak vratio se na pripreme svog kluba Luzerna, ali je u pregovorima s Hajdukom već dogovorena glavnina posla. Ukoliko Hajduk plati fiksnu odštetu (navodno 700 tisuća eura) Švicarci ga neće moći zadržati te će omaleni brzi veznjak pojačati “bijele”.

Odluku o tome trebao bi donijeti Upravni odbor Hajduka početkom idućeg tjedna, a Chiumiento bi se prema najavama u tom slučaju na Poljud trebao vratiti već u utorak ili srijedu te se naknadno priključiti pripremama.

Dolaskom bivšeg igrača Juventusa Chiumienta, svojevremeno nazvanog “novi Del Piero”, “bijeli” bi pokrili poziciju kreatora igre, klasične “desetke”, a aktualan je i dolazak “švedskog Makedonca” napadača Gorana Slavkovskog koji bi treneru Goranu Vučeviću donio novu napadačku opciju (odlazi li u tom slučaju Nikola Kalinić?).

Pregovori oko angažmana mladog devetnaestogodišnjeg napadača Intera, “novog Ibrahimovića”, i dalje traju, a nakon bečke ludnice četvrtfinala Eura odluka o tome bi također trebala pasti narednog tjedna.

- U tijeku su razgovori s obojicom, ali je ostala ista meta i isto odstojanje. Obojica bi htjeli doći u Hajduk te su iznijeli svoje uvjete koje mi moramo razmotriti. Narednog tjedna nakon sjednice Upravnog odbora ćemo znati više. Nemamo mnogo manevarskog prostora. Imamo određene limite i ako se igrači mogu uklopiti u njih odlično, ako ne moramo se okrenuti drugim solucijama. Nadam se da ćemo pregovore okončati uspješno - pojasnio je predsjednik Hajduka Mate Peroš.

Stoica otpao
Kao logična opcija u veznom redu opet je u zraku ostalo ime Marina Tomasova, ali Zadranin će vjerojatno adresu promijeniti na jesen.

- Naravno da bi voljeli angažirati Tomasova, tko ne bi želio imati takvog nogometaša u svojim redovima, ali uopće nismo službeno razgovarali sa Zadranima na tu temu - pojasnio je Peroš.

Pored kreatora igre i napadača Splićani traže i još jednog igrača koji može pokriti poziciju zadnjeg veznog. Josip Skoko je odustao od povratka, ali je sportski direktor Ivan Buljan odlučio pokušati još jednom pokušati nagovoriti bivšeg kapetana na dolazak.



Post je objavljen 22.06.2008. u 13:33 sati.