Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZNANSTVENI SKUP

«Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša»

«Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša» bio je naziv Prvog znanstveno stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem kojeg je u Vukovaru u holetlu «Lav» 5.lipnja organizirao časopis za poljoprivredu, proizvodnju hrane, selo i ljubitelje životinja «Agroglas» iz Osijeka.

Image Hosted by ImageShack.us
Sudionici znanstvenog skupa.

Na skupu je sudjelovalo petnaestak stručnjaka s područja poljoprivrede koji su izlagali o iznimno zanimljivim temama. Neke od njih su Nitratna direktiva i zakonski propisi na području zaštite prirode i okoliša u poljoprivredi, koju je izlagala ing. Nataša Uranjek. dr. Davor Šamota govorio je o dobroj poljoprivrednoj praksi u zaštiti voda, o ekološkoj biljnoj i životinjskoj proizvodnji u sjeveroistočnoj Hrvatskoj, te o proizvodima posebne kakvoće u zaštiti okoliša. Načelnik odjela za ekološku poljoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka ing. Tomislav Petrović informativno i opširno govorio je o Ekološkoj poljoprivredi u RH uključujući i legislativu. Dr. Domagoj Šimić govorio je o oplemenjivanju bilja kao održivom naćinu borbe protiv štetnika i bolesti u poljoprivredi,a ing. Davor Foriš, govorio je o biomasi kao izvoru energije.

To su samo neki od govornika. Bilo je zanimljivo u samo nekoliko sati čuti različite teme i njihovu problematiku, a na neke teme razvile su se i zanimljive diskusije.

Pokrovitelj tog znanstvenog skupa je bilo Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja, a supokrovitelj Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Image Hosted by ImageShack.us
(s lijeva) novinar Damir Svoboda, gošće Znanstvenog skupa među kojima je Zlatko Pavošević iz marketinga Agroglasa

Ideja o pokretanju znanstveno stručnog skupa u okviru poljoprivrede koja je nerazdvojni dio prirode i okoliša krenula je od ing. agr. Roberte Sorić koja je novinarka, a trenutno i glavna urednica časopisa «Agroglas». Ideju je prihvatio predsjednik Uprave časopisa ing. Ivan Šimić i znanstveni skup je rođen.

Post je objavljen 17.06.2008. u 22:28 sati.