Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malashapica

Marketing

Gotova škola!! Napokon

Jučer je bio zadnji dan škole napokon...
Iako bi ja radije htjela da sam završila već 8. razred, a ne tek 6.

Benkovac: jedanaest pasa dobilo udomitelje
Predstavnici udruga za zaštitu životinja Felix sa Krka, Lunjo i Maza iz Lovrana te Prijatelji životinja iz Čakovca u subotu popodne su došli u benkovački azil kako bi 11 pasa odveli na udomljavanje u Čakovec, Lovran i u Njemačku.

- Mi ćemo u Čakovec odvesti osam štenaca. Već smo tražili udomitelje i ima zainteresiranih ljudi koje je zgrozilo i potreslo ono što su na televizijskim vijestima vidjeli o patnji životinja u benkovačkom azilu. Kada ih dovedemo u naš azil, u kojem ima oko 250 pasa i mačaka, najprije ćemo ih pregledati, a onda dati na udomljavanje – rekao je Antun Drvar iz čakovečkog društva Prijatelji životinja.

Čakovečki azil inače je jedan od najbolje organiziranih, a u njemu se između boksova s psima nalaze uređeni prolazi kako bi posjetitelji mogli proći i razgledati sve životinje. Đina Bulat, aktivistica Felixa iz Njivica na otoku Krku, u Benkovcu je preuzela jednu kuju koju će poslati udomiteljima u Njemačku. Dvije članice Lunje i Maze iz Lovrana su u Istru na udomljavanje odvezle dva starija štenca.

Uhh... Nadam se da će onda i Ivoninih 12 nać udomitelje...

Najbogatiji pas na svijetu izgubio 10 miliona dolara
Ženka maltezera po imenu Trouble (nevolja) i koja je od svoje bogate vlasnice Leone Hamsley dobila u nasljedstvo od 12 miliona dolara, odlukom jednog suda u New Yorku izgubila je dobar dio svog bogatstva.

Milijarderka Leona Helmsley iz New Yorka oporukom je ostavila oko 54 milijuna kuna svom voljenom psiću Troubleu (Nevolja). Ali, rođaci su uspjeli osporiti oporuku te umanjiti njegovo naslijeđe na samo 9 milijuna kuna. Sudac Ostavinskog suda s Manhattna, Renee Roth, prihvatio je nagodbu između nasljednika pokojnice i ureda odvjetnika države New York. Umanjio je nasljedstvo devetogodišnjeg maltezera zato što je njegova vlasnica bila mentalno nestabilna u trenutku kad je pisala oporuku. Gospođa Hemsley umrla je prošlog kolovoza s 87 godina. Sa suprugom Harryem, koji je umro 1997. godine, nagomilala je bogatstvo u nekretninama i hotelima. Bila je poznata kao "the Queen of Mean" (Zla kraljica) zbog odnosa prema zaposlenicima. Ali, Trouble bi joj smekšao srce. Stavila je klauzulu u oporuku da se, kad dođe vrijeme, pokopa pokraj nje u Hemsleyevu mauzoleju.
- Nasljedstvo od devet milijuna kuna bit će dovoljno da živi na najvišem standardu narednih 10 godina i više - rekao je Carl Lekic, direktor Helmsley hotela na Floridi i novi skrbnik Nevolje.
Godišnji troškovi za pseću 24-satnu sigurnost iznose oko 450 tisuća kuna, za njegu oko 36 tisuća kuna te 5,5 tisuća za hranu. Carl Lekic dobiva godišnju nagradu od 270 tisuća kuna za čuvanje i skrb. Nagodbom su unuci, Craig Panzirer i Meegan Panzirer Wesolko, dobili 27 milijuna kuna. Bili su izbačeni iz oporuke zbog "razloga koji su njima poznati".

To je to...
Pa-pa


Post je objavljen 21.06.2008. u 13:02 sati.