Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometija

Marketing

Hrvatska-Njemačka

Hrvatska je nogometna reprezentacija pobijedila Njemačku na prvenstvu Europe. Rezulat: 2:1. Golove za „Vatrene" su postigli Srna i Olić. S obzirom na neriješen rezultat Austrije i Poljske 1:1, Hrvatska je u četvrtfinalu.

Crne slutnje nakon slabe prezentacije s Austrijom nisu se obistinile. Hrvatska je odigrala izvrsnu utakmicu protiv Njemačke, pogotovo u prvih 45 minuta i razuvjerila dežurne pesimiste koji su Bilićevim igračima predvidjeli raspad sustava.



Od početka utakmice Hrvatska se postavila ambiciozno, tribine su doslovce nosile igrače prema vratima Jensa Lehmanna i uz puno ambicije, trke i prikazane želje Kockasti su zaista oduševili pristupom.



Trud je Hrvatska „naplatila“ u 24. minuti: ubačaj Pranjića je iskoristio Srna i u padu šutirao za 1:0. Niko Kranjčar je imao nakon toga dvije dobre prilike, no udarci nisu pronašli put u mrežu „Elfa“. U 62. minuti Srna se odlično probija desnom stranom, dodaje Rakitiću koji loptu ubacuje u kazneni prostor, netko od Nijemaca skreće loptu, onda se odbija od stative i Olić ju posprema u mrežu. Veliko slavlje Hrvatske nije pomutio ni gol Podolskog u 79. minuti.



Post je objavljen 16.06.2008. u 17:31 sati.