Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hms

Marketing

ZAPISNIK SA SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA

ZAPISNIK SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA HMS-a, Zagreb, 19. lipnja 2008.

Upravni odbor započeo sa radom u 18:00 sati.
Prisutni članovi: Elizabeta Mikelj IDCS, predsjednica (Lovran), Alen Šćuric IDCS (Zagreb), Jelena Raguž CT (Pula), Tomislav Matulin (Klinča Sela), Nikola Ivčec (Jastrebarsko)
Nisu prisutni članovi: Ivana Zujić CT (Vukovar), Žaljka Maksan (Pakoštane)
Prisutni ne članovi: Tonka Matić, administrativna tajnica (Glina), Blanka Glogović (Brdovec)

DNEVNI RED

U pozivu za sjednicu Upravnog odbora predsjednica HMS-a predložila je sljedeći dnevni red:

1. Problemi sa odjelom logističke i strukovne podrške HMS-a tijekom 12. Državnog prvenstva mažoretkinja RH
2. Žalba RIJ Prvih riječkih mažoretkinja
3. Verifikacija 12. Državnog prvenstva mažoretkinja RH
4. Provođenje stipendija HMS-a
5. Ostalo

Dnevni red je jednoglasno prihvaćen.

ad. 1.
Gospodin Tomislav Matulin povjerenik ja za logističku i strukovnu podršku HMS-a. Jedna od zadaća povjerenika je preuzeti funkciju startera ili osigurati startera za DPM. Na 1. sudačkoj sjednici 12. DPM g. Matulin isto je odbio zbog zdravstvenih razloga, a nije osigurao zamjenu. G. Matulin isto nije najavio HMS-u, dočim je doveo Savez u vrlo ozbiljne probleme tijekom 12. DPM. G.Matulin izjavljuje kako nije znao koje su obveze povjerenika za logističku i strukovnu podršku HMS-a, te nije smatrao da je to njegova obveza. Predsjednica HMS-a naglašava da je osobno sa njim razgovarala u Ogulinu nekoliko tjedana prije prvenstva, te da je on tu funkciju obnašao na protekla dva prvenstva.
G. Šćuric naglašava da ukoliko ostali članovi Upravnog odbora ne žele preuzeti obveze iz svog segmenta da će on prekinuti sve svoje aktivnosti u Savezu, jer smatra da nije u redu da samo 4-5 ljudi u Savezu izdvajaju svoje slobodno vrijeme za Savez.
Zaključak Uprvnog odbora je da će Jelena Raguž CT popisati sve obveze za svakog povjerenika, te da će se isto distribuirati povjerenicima, kako bi znali koje su im konkretne obveze.

ad. 2.
Čita se žalba RIJ Prvih riječkih mažoretkinja (objavljena na blogu HMS-a) na njihove ocjene tijekom 12. DPM. Suci koji su članovi Upravnog odbora HMS-a tumače pojedine segmente žalbe, te ih argumentirano objašnjavaju.
Zaključak Upravnog odbora je da se ovom odlukom donosi presedan koji će ozbiljno utjecati na budućnost HMS-a, pošto će taj princip žalbenog postupka vrijediti i u budućnosti. Zaključak ima dvije točke:
- Upravni odbor predlaže Skupštini HMS-a izmjenu Sudačkog pravilnika u kojem se, po uzoru na EMA-in pravilnik, ne dozvoljava žalba na materijalne razloge (ocjene sudaca), već isključivo se dozvoljava žalba na formalne razloge, kako je to i u svim ostalim sportovima. Žalba na materijalne razloge otvara pandorinu kutiju i ostavlja mogućnost beskrajnih žalbi na svaku pojedinu ocjenu ili procjenu sudaca. Ustaljena praksa kod svih drugih saveza (uključujući i najveće sportske saveze) je da se žali isključivo na formalne nedostatke. Ovo ne znači da timovi ne mogu pokrenuti nadzorno-stegovni postupak pred kompetentnim tijelima u slučaju nezakonitog postupanja sudaca (mito, osveta, privilegiranje ili neki drugi razlog iz Kodeksa sudaca i delegata). No, jednostavno bezrazložno prigovaranje na konkretnu ocjenu sudaca ne može biti ustaljena praksa.
- Upravni odbor zahtjeva od svih sudaca koji su sudili na 12. DPM da pismeno elaboriraju svoje ocjene RIJ, te ih najkasnije do 15. srpnja 2008. dostave HMS-u koji ima obvezu iste objavljivati na blogu HMS-a. Temeljem tih stavova Upravni odbor donjet će pravorjek.

ad. 3.
Upravni odbor HMS-a jednoglasno verificira rezultate 12. DPM i proglašava 12. DPM regularnim.

ad. 4.
14. Skupština HMS-a većinom glasova podržala je nastavak provedbe stipendija HMS-a. Povjerenica za pool nije provela postupak stipendiranja. Upravni odbor traži od povjerenice za pool Ivane Zujić CT, da hitno provede postupak stipendiranja sukladno odlukama Skupštine. Predsjednica HMS-a će osobno kontaktirati povjerenicu za pool i ubrzati provedbu postupka.

ad. 5.
Obzirom da je administrativna tajnica HMS-a u visokoj trudnoći, te da će kroz dva tjedna otići na porodiljski dopust, administracija HMS-a predlaže vršiteljicu dužnosti administrativne tajnice, gospođicu Blanku Glogović iz Brdovca. Gđica. Glogović već mjesec dana paralelno radi posao sa gđicom. Matić i upoznata je sa svim segmentima posla adminsitrativne tajnice. Upravni odbor jednoglasno prihvaća gđicu. Glogović na mjesto v.d. administrativne tajnice HMS-a, sa rokom od godine dana. Gđic. Matić izjavljuje da će i dalje voditi osnovne i strateške zadatke HMS-a neovisno o tome što je na porodiljskom dopustu.

Upravni odbor će predložiti Skupštini HMS-a da izmjeni Pravilnik o visini naknada za suce, delegate i članove tijela HMS-a i to u segmentu putnih troskova automobilom:
- postojeće naknade odobravati članovima Upravnog, Nadzorno-stegovnog i Sudačkog obora HMS-a
- uvećati naknade sucima i administrativnoj tajnici HMS-a za 50%
- uvećati naknade do maksimalne naknade po Zakonu za predsjednicu HMS-a, direktora (glavnog tajnika) i predsjednicu Sudačkog obora HMS-a

Upravni odbor odlučuje da je blog HMS-a izuzetno dobar pomak u informiranosti HMS-a, te da prestaje biti eksperimentalan i postaje službeni blog HMS-a. HMS će od sada sve dokumente, raspise natjecanja, akte, prijedloge idr. objavljivati na blogu HMS-a. Istime blog HMS-a postaje osnovni izvor informacija, te se dokumenti više neće distriburiati putem pošte, e-maila, faxa i na druge načine, nego je obveza timova da provjeravaju informacije na blogu.

Upravni odbor je završio sa radom u 19:35.


zapisnik vodila:
Tonka Matić, administrativna tajnica HMS-a


Predsjednica HMS-a
Elizabeta Mikelj IDCS



Temljem točke 2. zapisnika Upravnog odbora HMS-a od 19. lipnja 2008. donosim slijedeću

ODLUKU

RIJ Prve riječke mažoretkinje osnivačice su i vrlo respektabilni član HMS-a. HMS sa zahvalnošću prati rad RIJ i sretan je što je jedan tako velik tim član našeg Saveza. HMS nije sretan što je jedan respektabilan tim nezadovoljan bilo kojim segmentom rada Saveza. Upravo stoga je HMS ozbiljno pristupio rješavanju žalbe RIJ na ocjene 12. DPM. Iz tog razloga:

1. Svaki sudac HMS-a koji je sudio na 12. DPM mora do 15. srpnja 2008. dostaviti pismeno svoje mišljenje o nastupu RIJ, te objasniti svoje ocjene za taj tim, a koje će se radi transparentnosti rada HMS-a objavljivati promptno na ovom blogu.

2. Administracija HMS-a dostaviti će hitno sucima sve preslike njihovih sudačkih listića, dok usporedne tablice i skating mogu vidjeti na postu od 13.5.2008, ovog bloga. Adminsitracija će poslati i snimke nastupa RIJ, a moli i RIJ da pošalju svoje snimke u 9 primjeraka kako bi iste mogli distribuirati svim sucima.

Elizabeta Mikelj IDCS
predsjednica HMS-a


Post je objavljen 20.06.2008. u 10:56 sati.