Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/happypets

Marketing

HRČcI

MALO O NJIMA
Hrčci su noćne životinje i po noći znaju biti vrlo glasni.Postoji 18 vrsta a neki od češćih su:Sirijski,Ruski,Kineski i Bijeli ruski(sibirksi).Mnogo vremena provode čisteći sebe i svoj dom.Žive oko 2 g. sve ovisi o vrsti.

UZIMANJE HRCKA
U dobi od4-8 tjedana možete dat,uzet hrčka.Gledajte jel ima mekano i gusto krzno,dal je zaigran a ne plašljiv.Ako su hrčci zaigrani i pitomi onda je s njima sve uredu

ŠTO MORA BITI U KAVEZU
-kotačić za trčanje
-tunel
-bočica za vodu(pojilica)
-2 zdjelice jedna za suhu a druga za zelenu hranu.
-kavez mora biti prostran

ODRŽAVANJE KAVEZA
Kavez se mora cistit svaki tjedan,zdjelice svaki dan, i naravno cistit igracke.Problem kod kaveza s rešetkama je to što se može nakupiti hrana na njoj jer ih hrcci stalno grizu pa može doci do trovanja hranom,zato treba i cistit rešetke kod takvih kaveza.

POSTELJA
Najbolja postelja je od neceg bezmirisnog npr.bezmirisna piljevina,a možete ispod staviti i malo papira radi lakšeg čišćenja.Novine nemojte nikada stavljati u kavez s hrckom jer sadrže neki otrov.



HRANJENJE
Hrcka možete hraniti hranom specijaliziranom za hrcke,a i naravno vocem poput jabuke,banane,lješnjake,rižu...Naravno voda mora uvjek biti uz hrcka .Zelenje neka u kavezu bude samo dok jede hrcak,a suha hrana cijeli dan u posudici.


PRIVIKAVANJE
Kada ga dovedete doma dajte mu vremena da se privikne.Hrcka privikavate na sebe tako da kada ga hranite pricate ili s njim ili s nekime tako da upamti vaš glas.Hrčku možete davati hranu iz ruke i malo pocekajte da on dode do vas.Na ruke ga priviknnuti možete tako da ga stavite u ruku tako da osjeca sigurno tlo pod nogmama.Najbolje je od ruke napraviti "cašu" i unutra staviti hrcka.Na ruke se hrcak navikne za 4-3 tjedna.Najbolje je znati kada je vaš hrcak budan,a ne buditi ga ako ga želite malo privikavati.

ČIŠCENJE KAVEZA
čistoca je pola zdravlja za svakoga pa tako i za hrcke.Kada cistite kavez stavite hrcka negdje na sigurno gdje nemože pobjeci.Kada ispraznite kavez možete ga postvaiti u vrucu ili toplu vodu.NIKADA ne korisite deteredente ili slicno jer tako možete ugroziti zdravlje svojeg ljubimca.

MJESTO ZA LEGLO
Mjesto za leglo mora biti od mekoga papira nicega slicnoga.




Post je objavljen 19.06.2008. u 21:04 sati.