Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Nastavak „Suze stihova”

UČESNICI BUDVANSKOG FESTIVALA: DANIJEL ALIBABIĆ, AUTOR NUMERE “SLEPA ULICA”

Podgorica - Prošlogodišnji dobitnik Montefona za najboljeg kompozitora i tekstopisca Danijel Alibabić, ove godine je autor numere “Slepa ulica” koju će izvesti Kaya na predstojećoj “Pjesmi Mediterana”.
- Tekst sam, naravno, napisao na ijekavici, ali pošto je Kaya iz Srbije, bilo je prirodno da numeru otpjeva na ekavici. Ja se kao autor nijesam bunio zbog toga, jer bih na njenom mjestu uradio isto, prilagodio bih tekst mom jeziku - objašnjava Alibabić.
Prošle godine, kada je kao autor pobijedio na “Sunčanim skalama”, obećao je da će ove godine sa manekenkom Eminom trijumfovati na festivalu u Budvi. Na pitanje zašto nije ispunio obećanje, i da li je ova pjesma ustvari pisana za nju, odgovorio je:
- Numera “Slepa ulica” je baš pisana za Kayu. Emininu pjesmu je trebao da pjeva neko drugi, ali je ta osoba odustala od učešća na festivalu. Inače, “Slepa ulica” govori o situaciji koja se dešavala baš Kayi u kući Velikog brata. Ova numera je u stvari nastavak “Suze stihova” - otkrio je on.
Danijel je jedan od najmlađih autora na ovogodišnjoj “Pjesmi Mediterana”, ali iako se nije vodio pravilima konkursa, njegova kompozicija je prošla na konkursu.
- Numera koju sam radio za Kayu je pop, nema puno mediteranskog u sebi. Moram priznati da mi se ne sviđa ovogodišnja koncepcija festivala i ne znam koliko je dobro da sve pjesme budu mediteranske - kaže Alibabić dodajući da će vjerovatno aranžman njegove kompozicije biti mediteranski, pa će se pjesma uklopiti u koncepciju.
- Organizatori su ove godine odabrali nekoliko aranžera koji će raditi aranžmane za sve kompozicije. Vjerovatno nije samo moja pjesma pop, ima ih još, ali će ih aranžeri napraviti da zvuče mediteranski. Ono što mogu da otkrijem čitaocima “Vijesti” je da će jedino za moju pjesmu aranžman raditi Nikša Baroš - zaključio je Alibabić.


Post je objavljen 19.06.2008. u 14:24 sati.