Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Lingvističke avanture Darka i Fabricija



Nedavno otkrih jedan blog koji me je oduševio, a ne bi bilo fer uskratiti vam uživanje :




rijec_dana.bloger.hr je blog kojemu je nakana proširiti vaš fundus riječi i horizonte, ali vas pritom i dobro nasmijati.
Rečeni blog u obliku duhovitih dijaloga dvojice prijatelja i cimera Darka i Fabricija - Darko je dostavljač za tvrtku lokalnog mafijaša i moćnika Mate Čabraje, a Fabricio dizajner u reklamnoj agenciji ADventure – čitateljstvo upoznaje s manje poznatim i rjeđe korištenim riječima hrvatskog jezika s kojima se prijateljski dvojac snalazi puno bolje negoli sa jednostavnim svakodnevnim životnim situacijama, a koje su izvor komike ovog lingvističko-dijaloškog, socijalno-refleksivnog, edukativno-humornog bloga. Pritom njihovi naizgled nevini razgovori često vrlo kritično ali i duhovito progovaraju o hrvatskom nam svagdanu i njegovim raznim ne uvijek veselim i dragim nam pojavnostima.
Elem, nakon što se na blogu jezicnisavjetnik.mojblog.hr opskrbite teorijom, provjerite kod Darka i Fabricija ( rijec_dana.bloger.hr ) kako znanje primijeniti u praksi, a usto se i dobro zabavite.
Autoru/ima želim što skorije ukoričenje bloga u obliku nesvakidašnjeg lingvističkog priručnika i njegovo uvrštenje u obaveznu školsku literaturu.







Post je objavljen 19.06.2008. u 11:30 sati.