Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bahrain

Marketing

Reportic #6 - Imena luda nalaze se svuda :) + prica o bahrainskoj princezi/brijacici

Bok bok drustvance!!!!

za pocetak da se malo osvrnem na vase komentarice i zahvalim vam se svima koji ste mi otpisali ... puno puno hvala lijepo vas je cut i citat, i drago mi je da mislite na mene... neki su se doduse zalili da su mi reportici predugacki... ali kaj da vam velim, ako vam se ne da citat --- ne citajte. Ili se jednostavno unsunscribeajte s liste, postoji i ta opcija :) Btw usput se ispricavam svima sto vam ne odgovaram uvijek pojedinacno na mailove, ali lakse mi je ovak nego po sto puta pricat istu pricicu.

Nisam se javljala nekih dva tjedna, i to ne zato jer nisam imala kaj za pisat, nego --- pogadjate, konacno imam nekaj za radit :) Zapravo mi je na poslu postalo dosta intenzivno, i to uglavnom zato jer ima toliko ljudi i informacija koje moram popamtit i procesuirat, da na kraju dana jednostavno prokuham i onda mi se ne da jos dodatno buljit u kompjuter, a i iskreno, tesko mi se na ista koncentrirat nakon cijelog dana u uredu. Svaki dan upoznajem ljude s nevjerojatno ludim i vrlo tesko pamtljivim a jos teze izgovorljivim imenima... cini se da Arapi posebno vole imena koja pocinju sa slovom A i ko pravi streberi hoce bit prvi po abecedi :) ... zapravo kad malo bolje razmislim ko zna koje je njima prvo slovo u arabocedi :)

Tako, recimo, samo neka od njih su (ova su zapravo prilicno jednostavna, ali kak su vrlo slicna mozes vrlo lako fulat i covjeku krivo izgovorit i napisat ime):

Ahmed
Ahmad
Adil
Adeel
Ali
Ahmer
Ammar
Adnan
Aanand
Anand
Atul
Anil
Aftab
Azeem
Asjad
Abbas
Arif
Asad
Abdul
Abdulla
AbdulNasser
AbdulSamad
Asadullah
Omar
Omair (cita se Omer)
Umar
Sameer
Amir
Mir
Ir .......i mali R :)

Ali, nije to nista.... uz tonu tih AAAArapa, ne bi li mi dodatno zakomplicirali zivot, u prici se pojavljuju i puno ludja i fantasticnija imena ovdasnjih Indijaca, jedan od primjera (ovo nije fora, nego doslovce prepisujem s vizitke):

S. Venkatasubramanian

Heh.

Valjda mu jadnom ne bi stalo i ime i prezime na vizitku pa stoga ovaj inicijal na pocetku :)

I tak, zamislite se situaciju da vam neki od sefova veli... e da, daj pliz to i to pitaj tog i toga to i to, a ti onak u cudu stojis i ne znas da li je gore da se blamiras pitajuci da ti to speluje, ponovi jos nekoliko puta, ili da se jednostavno upustis u avanturu i probas nac lika u firminom imeniku (u kojem su btw neka imena krivo napisana, ofkors, sto sam skuzila usporedjujuci njihove mail adrese i popis!). Naravno, ne moram ni spomenut da pokusavam doskocit jadu skupljajuci vizitke od svih tih likova ko neka kolekcionarka, tak da me vec cudno gledaju ... ono u stilu, pa kaj ce ti sve te vizitke, kaj ti ne radis u nasoj firmi??? Usput, nemaju plocice s imenima na vratima ureda, naravno... tako da se stvarno moras osloniti na memoriju i pamtit face, imena, ko gdje sjedi i tak to.

Medjutim ne zalim se... i dalje je vrlo zabavno i zanimljivo, i zapravo uzivam u svim tim peripetijicama... svaki dan upoznam par novih ljudi, idem na nova mjestasca raznoraznih obiljezja... npr neki dan sam bila u jednom vrlo slatkom jazz klubu, pa onda jucer na rucku u restorancicu na obali --- malo podsjeca na doma, iako je nase more ma jedno barem sedam tisuca puta ljepse i plavije od ovdasnjeg... osim kad ovi tu blesavci nasipavaju more (prosiruju si povrsinu otoka i grade okolo svakakva cuda).... pa valjda stave neko 'plavilo' --- pojacivac boja pa izgleda onak azurno i seksi, ali nazalost samo iz daljine... kad se priblizis vidis da je i dalje mutljikavo, ... heh valjda nisu jos uspjeli izmislit i 'pojacivac bistrine' :)

I tak, sve je uglavnom pet plus, osim sto sam dosta premorena od svih informacija, ljudi, dogadjaja.... sve je bilo turboturbo u zadnjih 3 i kusur tjedana, i tek sam se ovaj vikend uspjela posteno naspavat i odmorit.... nista nije lose ali imam filing da sve te novosti ipak trebaju vremena da sjednu na svoje mjesto, i da se usemim i pocnem normalno funkcionirati.

A sad, da ne ispadne da samo hvalim kak je ovdje sve super..... jer moguce da je to samo moja percepcija, za nastavak danasnjeg druzenja ---- mali kviz, pa procijenite sami jel ovo zaista obecana zemlja ili mozda malo ipak pretjerujem ;)

Daklem, pitanje glasi: da li bi vas sljedeci dogadjaji zacudili i nasmijali --- ali u pozitivnom smislu, ili iznervirali i naljutili i pokvarili vam dan/tjedan/mjesec?:

1. Trebaju vam refundirat neke novcice, i nakon sto vam konacno nakon poprilicno dana sjednu na racun, skuzite da su u jednom retku preracunavajuci valute zabunom stavili nulu na krivo mjesto, pa ste umjesto 250 dinara dobili 25 (razlika u kunama je oko 2,5 soma)... na sto vam glavni i odgovorni lik, vrlo simpatican, s dragim toplim osmijehom veli... aaaaa... malo smo fulali. I onak slegne ramenima u stilu 'pa kaj, nije to nikakav bad'... i veli, bumo ti uplatili sa sljedecom placom. Mislim, super je to.... ali pitas se onak malo bi li oni skuzili da ja nisam sama skuzila... vjerojatno ne....

2. Taksist, vrlo jeftin i pouzdan, ali s kojim se jedva sporazumijevate jer je njegov indijski engleski nemoguc za skuzit, vozi vas na posao par dana (Vesna mi je bila u Istanbulu pa sam se morala snalazit jer nemam jos ovdasnju vozacku). Taxi Basha me pokupi ujutro u 6.45, sto je turbo prerano jer dolazim na posao sat vremena ranije, ali on ne moze kasnije jer ima druge musterije. Ali ipak jedan dan uspijem naci besplatni prijevoz, neki kolega koji stanuje blizu, i dogovorim se s njim u 7.15. I tak se ja lijepo dignem malo kasnije, i laganica se spremam... kadli zove taxi driver u 6.45 i veli: Petra, aj em hir, vejting autsajd. Naravno, krivo smo se razumjeli! I izadjem ja lijepo i velim cuj Basha, evo ti lova, nije bad, ali nisam jos spremna a i imam drugi prijevoz. ... Vjerojatno cete se slozit sa mnom da bi bilo koji hr taksist veselo uzeo lovu, opsovao vjerojatno sto sam ga natjerala da dodje uzalud (naravno, nije on kriv) i izgubio se u vidu magle... ali ne i Basha... ne, ne...neugodno mu je uzet lovu.... "I vejt for ju, noproblem noproblem!" ... i nis onda sam se navrat nanos spremila za 10 min (jer se njemu zuri pokupit druge ljude), ubacila sminku u torbicu i neku bananu za ekspresni dorucak i sve to konzumirala putem...

3. Dolazim u slasticarnu kupit kolace, koji stoje u vitrini, narezani. Odaberem kolace u sljedecih 2 minute, teta ih vrlo ljubazno odnese sve skupa u kuhinju samo da ih zapakira.... i onda cekam, cekam, cekam,..... i otprilike nakon 20 minuta dolazi paket.... u medjuvremenu sam mogla procitat par poglavlja neke knjigice!Btw skuzila sam da je jako korisno nosit sa sobom svugdje neko stivo, dobro dodje, ...cini mi se da bi samo u tim 'malim zastojima' vjerojatno tjedno mogla slistit jednog Dostojevskog :))))

4. Ova epizoda je specificna, zapravo u smislu gornjeg pitanja je challenge samo za decke... daklem, ovdasnji ducani ne prodaju alkohol, za to postoje posebni 'liqueur stores', koji petkom ne rade (sveti dan). Scena ide ovako: cetvrtak pola 7 (ti ducani rade samo do 7), Vesna i ja uletavamo kupit bocu vina, i skuzimo da je red otprilike 30-40 ljudi, svi s kashetama pive i raznim cudima. I vec se s vrata okrenemo na peti da odemo van, nije nam bas tolko stalo do tog vina da cekamo pol sata... ali security guy na ulazu nas zaustavlja, i pokazuje nam da nek samo uzmemo kaj nam treba i idemo direkt na blagajnu! Very nice :) Btw detalj koji sam zaboravila spomenuti je taj da smo bile jedine zene u ducanu, i kao takve imamo prednost po ovdasnjim standardima... nije lose, curke, ha? Ja sam si samo pokusavala zamislit sta bi se dogodilo u takvoj situaciji kod nas doma, vjerojatno bi nas barem 5-6 gnjevnih likova gadjalo bocama i limenkama, a ostatak bi nas naravno obasuo raznoraznim socnim komentarima i psovkama ;)

I tak, to vam je to drustvo od mene za ovaj put....za kraj samo jos jedna crtica, o Bahrainskoj princezi koja se odrekla svoje obitelji (i oni nje naravno) i pobjegla za svojom ljubavi na drugi kraj svijeta... tu su neki linkici pa citajte, zgodna je pricica. Btw to je bilo prije par godina i romansa je vec pukla, rastali su se.... a u medjuvremenu je cak snimljena i neka holivudska limunada o njima, u kojoj je navodno Bahrain prikazan kao zemlja visokih zimzelenih planina, sve u svrhu pojacavanja romanticnog efekta... he he kao sto znate ovdasnji krajolik je pustinja pustinja, prasina, prasina.... a najvise 'brdo' ima 100 m :)))

http://www.cbsnews.com/stories/2000/10/18/48hours/main242264.shtml

http://chinadaily.com.cn/english/doc/2004-12/02/content_396648.htm

http://www.visalaw.com/00jul2/17jul200.html

Bokic cmokic!


Post je objavljen 18.06.2008. u 21:07 sati.