Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bahrain

Marketing

Reportic #2 - Welcome to Bahrain! (30.03.08.)

Dragi svi,

evo mene opet.... hvala svima koji su mi se javili i pohvalili moj prvi knjizevni bahrainski uradak ... posto vam se vecini kolko vidim svidjaju moje caknute pricice iz Orijenta, evo stize nastavak!

Daklem, ova zemlja-otok je definitivno mala (jako jako mala, ponesto preko 600 km2 sto je po mojoj slobodnoj procjeni velicina Krka ili tu negdje)... ali na svojoj prilicno neprivlacnoj pustinjsko-prasnjavoj povrsini sadrzi toliko zanimljivosti i cudesa da vam definitivno preporucam da me posjetite u blizoj ili daljoj buducnosti... mjesta za spavanje ima, naime u cetvrtak smo se preselili u 'kucicu' velicine omanjeg dvorca iz 'Dinastije' :) Mi - nas troje - osim mene i Vesne, moje drage kolegice i frendice iz bivse i nove firme, tu je i Berin, jedan simpaticni Australac, zakupili smo 'kucicu' od svojih 7 i kusur soba, od kojih je svaka veca od mojeg cijelog stana u Zagrebu, sto i nije tolko tesko jer doticni stancic kao sto znate ima cijelih 24 kvadrata :)

Samo ukratko da vam opisem to velebno zdanje (uskoro stizu i fotke) - prizemlje i kat, 4 spavace sobe na katu, u svakoj je zasebna kupaona, ugradbeni ormari i veliki bracni krevet..., zatim 2 dnevna boravka, ogromna kuhinja, radna soba, jos jedna kupaona u prizemlju (za goste :))), bilijarski stol (za one koji su upuceni u obrnuto proporcionalni omjer mog znanja i entuzijazma za doticnu igricu - vjezbam vjezbam vec naveliko...), vani je bazencic povrsine cca 6x4 m, natkriven - da ga ovdasnje sunce koje vec przi ko u najzescim danima naseg ljeta ne bi slucajno previse zagrijalo... na krovu imamo terasu - krovovi su svi ovdje ravni, jer naime, kise nema ni od korova - btw u skladu s tim nema bas ni korova :))) ... i uz sve to imamo posebnu sobicu tzv 'laundry room' s perilicom i susilicom za ves, te jos jednu malu jadnu izbicu - soba za 'maid' iliti kucnu pomocnicu (ta soba je btw bez prozora!!!) ... nije da imamo neku takvu tetu, ali ko zna, kak je krenulo, mozda cemo uskoro i imati... u skladu s novim fensi smensi lifestyleom i devizom - za sve sto ti se ne da radit mozes nac nekog ko ce ti to napravit za sitne pare ;)

I tako, jedva se snalazim u tom ogromnom prostoru, a bogme i iscrpi to hodanje gore-dolje-kupaona-kuhinja-simte-tamte ... znam znam malo pretjerujem ali znate me svi koja sam ljenjivica, i navikla sam da mi je doma sve vise manje na 3 i pol koraka.... tak da je sad ovo velika promjena --- ali u svakom slucaju dobrodosla, bar cu svaki dan malo vjezbat, makar i prisilno :) - po stengama gore dolje, i trckarajuci oko bilijara ... he he, a da ne spominjem plivuckanje u bazencicu. Btw, i ciscenje svega toga naravno placamo, da ne bi neko mislio da cu svoja slobodna popodneva i vikende provoditi ribajuci kupaone, taman posla :)

I tako, nasa "Villa Croaussie" je dobila nove stanare, fali nam jos ponesto namjestaja - vise manje poneka sitnica tipa ormaric za cipele ----- hehe, da, btw uspjela sam sve svoje kofere raspakirat i poslozit i bogme sam se dobro uznojila pritom! :) A da ne spominjem cinjenicu da je ormar, bez obzira sto je barem 3 puta siri nego moj doma krcat nakrcan do vrha... Zapravo mi sad uopce nije jasno kak mi je to sve doma stalo! - bit ce da je bilo dobrano nagurano :)

Inace, kao sto rekoh, vrijeme je vrlo toplo, po danu vec oko 30+, ali jos nije sparno pa se jos uvijek moze hodat po vani usred bijela dana bez da dobijes suncanicu i uznojis se ko prasac. Naravno svi prostori su klimatizirani, kako auti tako i sve kuce, shopping centri, uredi, valjda i djamije :) ... mi osim klima uredjaja u svakoj bozjoj sobi i kuhinji (cini mi se da ih jedino nema u kupaonama) imamo i velike bijele totalno guba stropne ventilatore... i tako smo nakon brzinskog preseljenja iz 4-sobnog stana koji se u usporedbi s ovom kucom cini prilicno skucen, proveli vikend uz bilijar, kupanac, pivice, kavice i mjuzu... ko da smo na nekom maturalcu... he he pravi dokolicari.

Ali, danas je pocela sljakica, stigla sam u ured i pomalo se snalazim. Btw, samo da napomenem, da su mi iz ureda u srijedu poslali ogroman buket cvijeca za pretrpljene neugodnosti na aerodromu (ona frka s vizom)... i mogu samo reci da se isplatilo cekati na aerodromu u zamjenu za taj buketic, jer je i cvijece ovdje prilicno vrijedna i rijetka pojava, i uzgaja se uglavnom uz puno truda muke i skupog navodnjavanja tako da se vani moze vidjeti samo kako visi preko ograda vrtova nekih od najraskosnijih viletina.... i to onih kojima nasa kucica, uz svo duzno postovanje njenoj prostranosti i udobnosti, nije niti blizu :)

I tako, eto me u ofisu, oko mene brdo ljudi i sve je jos pomalo konfuzno, stalno upoznajem ljude s cudnim imenima i lomim jezik izgovarajuci ih... npr jedna od kolegica ima posebno zanimljivo ime, kako je drugi cinicni kolega (Englez naravno) primijetio "a girl with a very unfortunate name of 'Seemen'" .. :))) Svi su i dalje simpa i dragi i svi su me redom pozdravili sa "Welcome to Bahrain!", uz opasku da ce mi bit super i da je ovo cool zemlja, i sve je easy-going, i da ce mi se sigurno svidjeti. Zapravo mi ekipa po ofisu djeluje puno vise zbunjeno od mene... valjda sam im cudna em bijela em plava em relativno visoka (cure su uglavnom dosta malecke, tako da se ja sa svojih metar i 66 i stiklama osjecam ko div) Jos uvijek ne znam ko mi je tocno sef niti sta cu raditi, ali rekose mi da je to sasvim normalno stanje za prvo vrijeme i da se previse ne nerviram... pa slijedim taj mudri savjet i surfam po internetu te pisem - kao sto se vidi iz prilozenog - privatne mailove :)

U zadnjih par dana bila sam par puta i vani - ofkors :) - jednu vecer na nekom "Queen tributeu" u jednom pubu - e to je bilo presmijesno, tip pjeva, i to nelose, imitirajuci naravno likom i djelom Freddyja M.... sa laznim isturenim zubalom i crnomanjastim olfo-seksi brcicima... zao mi je samo sto nisam tu vecer imala sa sobom fotic jer se to ne moze opisati... outfiti koje je mijenjao su bili jedan ludji od drugog, od nekog 70's bijelo-zutog odijela preko triko-tajica s jednom naramenicom - ostatak torza je naravno bio gol golcat i dlakav he he... a vrhunac veceri je bio kad je ostao samo u boksericama s engleskom zastavom! heh. Onda drugu vecer bila u nekom indijskom baru s plesacicama - njih pet obilato mrda guzama uz veselu mjuzu i pozadinsku dekoraciju na kojoj je nacrtan - a sta drugo nego - Taj Mahal! :)

I dalje upoznajem ljude svih vjera, nacija, rasa, stilova oblacenja i frizura... sto zapadnjaka sto inih, Azijata uglavnom...i to je sve prilicno fora, jer svatko ima neku svoju pricicu i perspektivu koja je naravno potpuno drugacija od nase hrvatske. Preko vikenda su nam se tako po kuci motala 3 Indijca, slagala namjestaj i vjesala zavjese - otprilike brzinom 1 zavjesa = 1 sat :) Inace nisam bas neki fan zavjesa ali ovdje je to prakticki neophodan modni dodatak za sve prozore jer je sunce jednostavno neumoljivo, u petak smo naime spavali bez njih u sobi koja ima 2 ogromna prozora i oba gledaju na istok, i bogami u pol 7 ujutro vise nisam mogla oka sklopit kolko mi je svjetlo islo u oci...

.....pa sam se zato ustala, spustila dolje u boravak, napravila kavicu i skocila u bazen :)

E da, ujutro se oko nase kuce cuju pticice i zrikavci!!! Sto je super super fora s obzirom na to da nema bas drveca na kojima bi obitavali :)

Pusa i veliki pozdrav od vase novopecene Bahrainke


Post je objavljen 18.06.2008. u 19:42 sati.