Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

Stojan Zupljanin,RATNI ZLOCINAC

STOJAN ZUPLJANIN rodjen je 28.septembra 1951.u selu Maslovare,opstina Kotor-Varos,BiH.Zavrsio je Pravni fakultet u Sarajevu i 1975.godine zapoceo dugu karijeru u Sekretarijatu unutrasnjih poslova u Banja Luci.Godine 1978.postavljen je za komandira stanice milicije Centar u Banja Luci.Godine 1985.postao je nacelnik Odjeljenja za suzbijanje opsteg kriminaliteta u opstinskom SUP-u u Banja Luci.Od 1991.godine bio je nacelnik regionalnog Centra sluzbi bezbjednosti u Banja Luci.Najkasnije od 5.maja 1992.do jula 1992.bio je clan Kriznog staba Autonomne regije Krajine,a 1994.godine postao je savjetnik predsjednika Republike Srpske za unutrasnje poslove.

ZAJEDNICKI ZLOCINACKI PODUHVAT
U haskoj optuznici,izmedju ostalog,stoji da je Zupljanin ucestvovao u udruzenom zlocinackom poduhvatu.Zupljanin je djelovao u dogovoru sa drugim ucesnicima,medju kojima su bili Radoslav Brdjanin,general Momir Talic,
Slobodan Milosevic,general Ratko Mladic,Radovan Karadzic,Nikola Koljevic,Momcilo Krajisnik,Biljana Plavsic,Mico Stanisic,Slobodan Dubocanin,Simo Drljaca i drugi nacelnici sluzbi javne bezbjednosti,zatim Darko Mrdja,Nenad Stevandic,Ljuban Ecim i drugi clanovi rukovodstva bosanskih Srba i SDS-a.

SMAJLOVIC:KONACNO SAM SRETAN
Zijahudin Smajlovic,predsjednik Udruzenja logorasa Banja Luke kazao je da ga je"vijest o Zupljaninovom hapsenju razgalila".
-Samo mi koji smo prosli kroz ratnu torturu u Banja Luci znamo ko je bio i za sto je odgovoran Zupljanin i zato sam,konacno,sretan,izjavio je Smajlovic.

SIVAC:STIGLA GA JE RUKA PRAVDE
-Drago mi je sto je Zupljanina stigla ruka pravde,izjavila je Prijedorcanka Nusreta Sivac.Ova zena koja je prosla nevidjenu dvomjesecnu torturu u logoru Omarska kazala je da je Zupljanina vidjala u Omarskoj kada je s drugim duznosnicima RS-a dolazio u obilazak tog logora.

STASA ZAJEVIC,"ZENE U CRNOM"
-Vrijeme ce pokazati da li je ovo uvod u hapsenja najtrazenijih ratnih zlocinaca,no svako hapsenje je vazna moralna pobjeda.

NATASA KANDIC,"FOND ZA HUMANITARNO PRAVO"
-Sada treba da se pokaze medjunarodnoj zajednici da policija radi svoj posao nezavisno od problema u Vladi i Skupstini,a hapsenje optuzenika za ratni zlocin je odlican primjer za to.Isti je slucaj i sa Goranom Hadzicem,ali on je nedostupan.Medjutim,ovo ne znaci da ce uskoro biti uhapseni Radovan Karadzic i Ratko Mladic.Prvi je pod direktnom zastitom Crkve,a Mladica cuvaju sluzbe i pojedine stranke.

Post je objavljen 18.06.2008. u 15:10 sati.