Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

I mi bili na fotografiranju...

Ne ne ne...ne kao Goldy...mi smo išli slikati kukove...
Ništa neuobičajeno...kod pasa koji su aktivni u sportskoj radnoj kinologiji normalna je stvar da se prije zahtjevnijeg treniranja napravi pregled kukova.
To je iz jednostavnog razloga što bi izvođenje pojedinih vježbi moglo predstavljati bolan problem za pse koji imaju loš nalaz kukova, odnosno to bi se loše stanje moglo dodatno pogoršavati izvođenjem vježbi u kojima su kukovi pod dodatnim opterećenjem. Iako...boraveći često kod veterinara, čitajući po forumima, i kopajući po internet sadržajima...čini mi se da psi često većih problema imaju s laktovima i zglobovima nego sa kukovima...ali bilo bi suludo ozračiti čitavog psa da vidiš je li mu sa svim zglobovima, laktovima i kukovima sve OK.
Naši kukovi su na veterinarskom fakultetu potvrđeni kao HD-A, što u prijevodu znači da su kukovi odlični i da bez problema, s obzirom na kukove, možemo nastaviti naš put kroz sportsku radnu kinologiju.
No ono što je najbitnije...ja i onako stalno pazim na reakcije psa prilikom učenja ili izvođenja neke vježbe...tako da...ukoliko primijetim da se pas oko nekog zadatka muči, ili mu taj zadatak predstavlja bol, odmah ćemo prestati s njegovim izvođenjem...sve dok ne utvrdimo točan uzrok negativne pseće reakcije na zadatak...na kraju krajeva, zdravlje psa je na prvome mjestu i ako mu zdravlje ne dopušta izvođenje neke vježbe onda tu vježbu nećemo izvoditi i stvar riješena...
Nadam se da ćemo u našem bavljenju sportskom radnom kinologijom biti pošteđeni ozljeda, koje nisu toliko česte u aktivnostima kojima se bavimo, ali treba biti pažljiv...


Post je objavljen 18.06.2008. u 07:31 sati.