Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Najljepša je Hrvatica Turopoljka Sonja Gereci

SLAVONSKI BROD - Sonja Gereci iz Petrovine kod Velike Gorice, 22-godišnja članica KUD-a Turopolje i studentica 4. godine Fakulteta političkih znanosti, najljepšom je Hrvaticom u narodnoj nošnji proglašena na 12. smotri hrvatskih narodnih nošnji i 44. Brodskom kolu u Slavonskom Brodu. Lentom ju je okitila lanjska ljepotica Dijana Krečak iz Radonića kod Šibenika, potom su je brojnim darovima darivali organizatori, sponzori, čelnici Grada i Županije.
Prve pratilje su Marina Marinjak iz Bizovca, Mirta Baričević iz Šumeća i Ana Jelavić iz Muća, a druge pratilje Antonija Hodak iz Perušića, Lidija Kunštek iz Osekova i Kristina Šorić iz Tomislavgrada.
Tročlani žiri (etnologinja Vesna Zorić iz Etnografskog muzeja u Zagrebu, brodski etnolog Zvonimir Toldi i predsjednik županijske Turističke zajednice Pero Huljić) imao je težak zadatak odabrati najljepše među 38 djevojaka i žena iz Hrvatske, Hercegovine i Vojvodine. Jer, bilo je to finale u koji su se plasirale najljepše s prethodnih izbora u Antinu, Sunji, Ogulinu i Otočcu.
Priredba je okončana zajedničkim kolom folklornih skupina i ljepotica na brodskom Korzu. Izboru ljepotica završnog dana višemjesečnih priredbi Brodskog kola prethodila je Smotra izvornog folklora Brodsko-posavske županije pod nazivom "Šokadijo, sve ti je na glasu" u kojoj se predstavilo gotovo tisuću i pol plesača i plesačica iz 24 kulturno-umjetnička društva iz brodske Posavine.

Autor: Z. MATIČIĆ

Glas Slavonije

Post je objavljen 17.06.2008. u 20:54 sati.