Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Antunovske smotre folklora

Pod pokroviteljstvom Dana Grada, a u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Lisinski", jučer su u Našicama održane tradicionalne antunovske smotre folklora. Prijepodne je obilježila dječja smotra folklora, na kojoj su nastupila folklorna društva: "Lisinski" Našice s malom školom folklora i srednjom skupinom, zatim "Ivan Brnjik Slovak" Jelisavac, "Izvor" Donja Motičina, "Franjo Strapač" Markovac, "Manuel" Feričanci, "Grabovac", "Nikola Šubić Zrinski" Petrijevci te gosti iz Slovačke – društvo "Magura-Stražov".
Najmlađi folkloraši našičkoga kraja te njihovi gosti svojim su nastupima, s atraktivnim koreografijama i nošnjama, oduševili mnogobrojnu publiku te pokazali sve što su marljivo uvježbavali u prvom dijelu godine. Na poslijepodnevnoj 14. smotri folklora našičkoga kraja, Našičanima i svim gostima Grada, pokazano je bogatstvo i raznovrsnost plesova, običaja i nošnji ne samo našičkoga kraja i Slavonije, već svih krajeva Hrvatske te Slovačke i Mađarske. Naime, na ovoj tradicionalnoj smotri, uz domaćina "Lisinski", nastupila su folklorna društva: "Drevar" iz Krasna nad Kisucou u Slovačkoj, zatim "Izvor" Donja Motičina, "Franjo Strapač" Markovac, "Vukojevci", "Nikola Šubić Zrinski" Petrijevci, "Podgoračani", "Keres" Đula iz Mađarske, "Manuel" Feričanci, "Ivan Brnjik Slovak" Jelisavac i KUD "Đurđenovac".
U ime domaćina – HKD-a "Lisinski" publiku i sve goste pozdravio je predsjednik Darko Damjanović, a obje smotre u ime našeg grada-slavljenika otvorio je gradonačelnik Krešimir Žagar i to u novoj tamburaškoj nošnji koju je Grad darovao "Lisinskom". Smotre su vodile Ana Đanić i Tomislava Justić. Jučerašnji folklorni dan i završio je u tamburaško-zabavnoj atmosferi, koncertom Krunoslava Kiće Slabinca, u organizaciji Turističke zajednice Grada Našica.

NAŠICE ONLINE

Post je objavljen 17.06.2008. u 20:25 sati.