Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenookazg

Marketing

pravo suda..

Uhvatila sam malo vremena za predah uz TV i pogledala jednu od emisija u kojoj nude novosti i razna zbivanja. Jedna od reportaza sokirala me i iskreno neugodno iznenadila. Rijec je o mladom talijanskom paru koji se odlucio vjencati,no dva mjeseca prije vjencanja mladozenja dozivi automobilsku nesrecu i ostaje paraliziran od struka na nize, sto je uzrokovalo neplodnost. Par se ipak odlucuje vjencati, i zele taj sveti sakrament potvrditi i pred Bogom u crkvi.
I tu pocinju problemi.. Biskup im ne dozvoljava brak, jer ne zadovoljavaju uvjete za isto. Koje uvjete ??! S obzirom na ljecnicku potvrdu o mladozenjinoj neplodnosti, ne dozvoljava im se brak jer ne moze osigurati obitelj odnosno ispunjavati svoje bracne obveze i tako imati i djecu.
Sokirana onim sto cujem , nizu se nove bizarnosti od strane jednog od nasih svecenika. Slaze se s tim sto je taj biskup odredio, jer je to isto prisili na brak ili cak rodbinskoj vezi !! Dvoje ljudi, prihvatilo je svoju sudbinu i zivot bez djece, mozda se nadajuci ipak cudu jednog dana, i zeleci svoju ljubav potvrditi pred Bogom , osušeno je i stjerano u kut, odnosno od njih se trazi da prihvate kako to nije u redu i da se po njihovom rastanu.
Pitam se sto je s onim '' u dobru i u zlu, u zdravlju i u bolesti..'' , vrijedi li to samo nakon potpisa, ili mozda po danasnjim zakonima crkve ni nakon potpisa ?? Sto da se to dogodilo dva mjeseca nakon vjencanja, ili dan nakon vjencanja.. ?
Sokirana sam i razocarana onim u sto se vjera pretvara,hoce li crkva udaljiti ljude i natjerati mlade da se uopce ne zene..
Nadalje, postavljat ce se i uvjeti poput onih da krsni kum/ kuma, uz sve sakramente, moraju imati i sakrament vjencanja, odnosno ako niste u braku nista od kumstva..

Imate li misljenje o tome, rado bih ga cula..

Post je objavljen 16.06.2008. u 17:49 sati.