Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

Zašto Jehovini svjedoci?

Proročanstva Knorra – nasljednika Rutherforda

Iz knjige „Znat će da sam ja Jehova“ str 112-113 iz 1971 god. Piše da će 1975 kršćanstvo biti uništeno, crkve razrušene, kršćanstvo će nestati s svim ostalim lažnim religijama… eto i ovaj ih je slagao!!!!

...Proročanstva gospodina Franza četvrtog nasljednika

1969 počet će tisući godina mira na ovoj zemlji i njezinim žiteljima, bit će to vrijeme bez ratova i boli, oružje će se prekovati u srpove… eto opet ništa od tolikih proroka, pa čak ni pogodili nisu….. nisu imali sreće, a ni pameti…..

Zašto JEHOVINI SVJEDOCI?

Trebalo bi značiti Božji svjedoci, jer prema njima Bog se zove Jehova. Ali Jehova je jedna pogrešna knjiga od četiri knjige koja u originalnom hebrejskom piše Božje ime YHWH. Ali znanstvenici proučavajući knjige kažu da je točan naziv natpis YaHWeH (Jahve) samo Jehovini svjedoci čitaju YeHoWaH (Jehova), dok Biblija koristi jedno drugo ime (Gospodin, Svevišnji, Svemogući…) Kad je Mojsije pitao Boga na brdu Sinaj ime, On je odgovori „Ja Jesam“ – jedan odgovor misteriozna, tj nije važno ime koliko poštovanje prema Bogu. U Novom Zavjetu riječ Jahve NEMOŽE SE NAĆI a isto tako niti Jehova ali Jehovini svjedoci su ga napisali čak 237 puta – toliko o njihovom prijevodu i točnosti Biblije. Naša Biblija nije se mijenjala od postanka, ali Jehovini Svjedoci svoju svake godine čini se obnavljaju: pa je tako 1961 u Iv 1,1 pisano“ U početku bijaše Riječ, i Riječ Bijaše kod Boga, i Riječ bijaše Bog… u izdanju Biblije 1984 pišu: u početku bijaše Riječ i Riječ bijaše kod Boga i riječ bijaše JEDAN Bog… u Iv 4,24 pišu 1961 godine da je Bog jedan Duh. Iako u Bibliji stoji pisano da se nijedan JOTA (najmanje slovo) ne smije promijeniti, a eto oni to svake godine nešto izmišljaju.

3. Tko je vođa organizacije?

U knjizi Jehovinih Svjedoka pod nazivom: „Organizacija za naviještanje Kraljevstva i biti sljedbenici“ piše: Pisma govore da nijedan čovjek nije poglavar,autoritet, šef, organizacije… samo je Isus poglavar organizacije“Ma zar stvarno nemaju nikoga tko ih vodi, usmjerava, zapovijeda? Zar sve ide tako čudesno vođeno s neba? Zar stvarno ne postoji čovjek u njihovoj organizaciji, s poglavarskom moći nad drugima i da kaže što se smije a što ne???
U NJIHOVOM godišnjaku iz 1976 na str. 33-39 nalazi se točan odgovor na naša pitanja. Čitajući ove stranice možemo vidjeti da njihov prvi predsjednik Russell je bio jedini pisac pokreta – jedini koji je imao AUTORITET pisati o doktrinarnim pitanjima tj. Knjige koje su služile za duhovnu formaciju Jehovinih Svjedoka, on ih je jedini mogao potpisati. Uvijek je ON bio taj koji je odlučivao što je bilo i što je trebalo vjerovati a što nije. Samo je on zapovijedao savjetnicima. U drugoj knjizi koja nosi naslov „Znači Božji misterij je završio“ na stranici 110 pišu kako je Russell se nazivao „ Pastir“ ( jedan jedini). Oni se tako brane, ali im treba objasniti da je netko šef, ne zato je SE TAKO ZOVE I NAZIVA nego jer vodi, upravlja i zapovijeda organizacijom. Jehovini svjedoci su OBAVEZNI posvetiti SVE SVOJE VRIJEME staviti na raspolaganje za širenje publikacija i propagadnog materijala tj novina Jehovinih Svjedoka. Dakle, nemaju svoju slobodu svoj izbor, svoje planove. Ne žive u slobodi djece Božje nego im njihovo slobodno vrijeme određuje vođa organizacije...

Nastavlja se....



Post je objavljen 15.06.2008. u 19:42 sati.