Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

Kolekta za obnovu župne crkve Svetog Jurja na Bregu

Image and video hosting by TinyPic
Naš biskup mons. Josip Mrzljak uputio je pismo svim župama i samostanima na području biskupije, u kojem poziva da se u nedjelju 22. lipnja na svetim misama prikuplja kolekta za obnovu, odnosno ponovnu izgradnju župne crkve sv. Jurja u župi Sveti Juraj na Bregu, koja je teško stradala 4. lipnja. Biskup poziva da se na nedjeljnim misama 15. lipnja pozove i potakne vjernike na molitvu, solidarnost i prikupljanje materijalne pomoći župi Svetog Jurja na Bregu.
U pismu biskup Mrzljak podsjeća kako se u nesreći, koja je pogodila župu Svetog Jurja na Bregu, 4. lipnja ove godine u tijeku radova na drenaži srušila župna crkva. "Župna crkva bila je ponos župe i spomenik kulture, ali je sve u jednom trenutku srušeno. Zgrade se ruše, ali se i nove grade. U svoj toj nesreći zahvaljujemo Bogu da nije stradala živa Crkva koja je kadra priskočiti u pomoć braći u nevolji", ističe biskup u pismu te unaprijed zahvaljuje na dobroti i velikodušnosti i na sve zaziva Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije Majke Crkve.
VJERNICI NAŠE ŽUPE ĆE SE ODAZVATI POZIVU NAŠEG BISKUPA, TAKO DA ĆEMO SVOJE DAROVE ZA OBNOVU CRKVE PREDATI DO NEDJELJE 22. LIPNJA.


Post je objavljen 20.06.2008. u 09:05 sati.