Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Za Madonnu 3,3 milijuna eura

Blic: Početkom sledeće nedelje očekuje se da će i definitivno biti potvrđeno da će Madona 25. septembra nastupiti u Budvi, a prema nezvaničnim informacijama, kraljica popa će na plaži Jaz pevati za honorar od 3,3 miliona evra, što znači da će njen koncert biti najskuplji nastup nekog stranog muzičara u Srbiji i Crnoj Gori.

Najskuplje svirke u Srbiji i Crnoj Gori
1. Madona 3,3 miliona evra
2. „Rolling Stones“ 1,6 miliona evra
3. „rHcp“ 1,2 miliona
4. „The Police“ 1,2 miliona

Kako nezvanično saznajemo, u narednih nekoliko dana će i zvanično biti potvrđeno da će Madona 25. septembra pevati na Jazu. Sve je dogovoreno, već su uplaćene i bankarske garancije, a nastup popularne pevačice će organizovati producentska kuća „Komuna“ iz Budve. Zanimljivo je da će tehnička oprema biti dopremljena avionom „boing 747-400“, dok će bina u Budvu stići u kamionima. Inače, pre nekoliko dana je i zvanično potvrđeno da će popularna pevačica 23. septembra pevati u Beču, a 27. septembra u Atini... Priča se da će Madona za koncert u Budvi dobiti oko 3,3 miliona evra, čime će postati rekorderka, bar kada govorimo o koncertima u Srbiji i Crnoj Gori.
Da podsetimo, dosadašnji rekord su držali „Rolling Stones“ koji su prošle godine nastupili na beogradskom Ušću, a prema nezvaničnim informacijama, Mik Džeger i ekipa su plaćeni 1,6 miliona evra. Američki bend „Red Hot Chili Peppers“ je u junu 2007. za razočaravajući koncert u Inđiji dobio, kako se priča, oko 1,2 miliona evra, a spekuliše se da će istu sumu dobiti i članovi grupe „The Police“ koji će 24. juna svirati na Ušću. Naravno, sa izuzetkom desetak izvođača iz muzičke A lige koji u svakom trenutku mogu da traže (i dobiju) milione, ostali su mnogo jeftiniji. U vrhu nezvanične liste najskupljih muzičara nalaze se i Lučano Pavaroti (560.000 evra), „Metallica“ (400.000) i „Iron Maiden“ (300.000). Priča se da je koncert sjajne grupe „Muse“ u Beogradu plaćen od 150.000 do 200.000 evra, bend „Kaiser Chiefs“ je koštao oko 100.000 evra, dok je grupa „Tool“ plaćena 75.000 evra.
Za koncert na „Tašmajdanu“ članovi grupe „Whitesnake“ su dobili honorar od 45.000 evra, dok je nastup benda „The Cult“ koštao 30.000 evra...

Podela profita
Ugovori koji se potpisuju sa muzičarima se razlikuju, na primer, bendu „Rolling Stones“ se unapred uplaćuje traženi honorar, a suma koja se zaradi iznad tog iznosa deli se u odnosu 90 odsto bendu, 10 odsto lokalnom organizatoru. Slično je bilo i sa „Red Hot Chili Peppers“, verovatno će isti princip biti primenjen i kod Madone, a drugi muzičari sviraju za fiksnu nadoknadu ili se profit deli pola-pola.

Festivalske cene
Za razliku od samostalnih koncerata, kada grupe dolaze na festival, cene su drugačije. Među najskupljim izvođačima na „Egzitu“ su „Beastie Boys“ i „Pet Shop Boys“, kao i Snup Dog, čija je cena 200.000 evra.

Madonna nas odavno kopira

John Taylor, član grupe Duran Duran, je nedavno izjavio za Daily Star kako Madonna nije samo ukrala njihove producente Timbalanda i Justina već da ih kopira odavno. "To nije prvi put da nas Madonna kopira, to već radi dugi niz godina." - izjavio je John Taylor.












Setlista turneje

Na internetu se pojavila setlista pjesama koje bi Madonna trebala izvesti na svojoj turneji 'Sticky & Sweet', moguće je da je izmišljena.

- Candy Shop
- Heartbeat
- Everybody
- Beat goes on

- Interlude : Human nature (freemasons mix)

- Miles Away
- The look Of Love
- Sorry
- Mash Up : Physical Attraction vs Genius Of Love (Tom tom Club) vs The
Message (Grandmaster Flash)
- Dress You Up

- Interlude : Beat Goes On (remix featuring only Pharell & Kanye, no M)

- La Isla Bonita
- Spanish Lesson
- Who's That Girl
- You'll See

- Interlude : Devil Wouldn't Recognize You

- Music
- 4 Minutes
- Hung Up
- Give It 2 Me

Nakon plakanja jače prijateljstvo

Sigurno već znate da je Pharrell Williams rekavši mnoge ružne stvari rasplakao Madonnu za vrijeme snimanja u studiju, a u nedavnom intervjuu je izjavio kako je to ojačalo njihovo prijateljstvo.

- Što si uradio da Madonna prestane plakati? Jesi li je zagrlio?
Pharrel: Ne, nije bilo vremena za takve stvari, situacija je bila napeta. Reći ću vam nešto, Madonna je jedna zla dama. Iznutra je mladunče tigra, ali izvana je grublja od bilo čega. Kada joj se jednom suprostaviš, gotov si, ispraši ti dupe u sekundi. Mogla me je srediti, ali nakon toga smo se još više zbližili. Jako smo bliski, ona je najbolja osoba s kojom sam ikada surađivao.





Madonna dolazi u Mexico!

Prema španjolskim medijima, Madonna namjerava održati koncert u Španjolskoj, točnije u gradu Seville u sklopu turneje 'Sticky & Sweet'.

Madonnina službena web stranica je potvrdila Madonnin dolazak u Mexico 29. studenog u dvorani Foro Sol.

Nove 'Hard Candy' reklame







Post je objavljen 14.06.2008. u 22:50 sati.